Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Coas

België en Frankrijk tuk op Siciliaanse cactusvijg

"De Siciliaanse cactusvijg is erg in trek in België en Frankrijk. De afzet is een groot succes", zegt Roberto Chiosso, sales manager van Coas, die zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steekt.

Roberto Chiosso

"Het gaat om de cactusvijg die wordt verkregen uit de tweede bloei", vervolgt de manager. "De eerste bloem wordt handmatig verwijderd om de plant grotere vruchten te laten genereren in een tweede bloei. Deze cactusvijgen zijn rijp tussen oktober en december in de provincie Catania."

Cactusvijgen van Coas

Geronimo
"De vrij sterke vraag op de Europese markt is het resultaat van jarenlange marketing voor een product dat tot enkele decennia geleden nagenoeg volledig onbekend was. In de retail was het onvindbaar", legt de expert uit. "Vandaag brengen we onze cactusvijgen onder het merk Geronimo op de markt in Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De helft blijft in eigen land. Consumptie in het buitenland is erg populair onder consumenten van Italiaanse origine, maar zij introduceren dit fruit ook bij de rest van de bevolking."

Een karton cactusvijgen van het merk Geronimo

De telersvereniging brengt ook rode en gele paprika's uit Licata, een andere Siciliaanse specialiteit, op de markt. "Deze vroege paprika's zijn reeds te vinden in de schappen in Italië en het buitenland. Er is momenteel heel weinig product beschikbaar, maar dankzij onze bevoorrechte relaties met telers uit Licata kunnen we als een van de eersten de Europese markt betreden."


Gele paprika's uit Licata

Coas is een jong en dynamisch consortium, opgericht door een handvol Italiaanse telers. Het biedt een reeks diensten aan, waaronder controle in de teeltfase en de verwerking, verpakking, opslag en logistiek van groenten en fruit. Er zijn ondertussen telers aangesloten uit Sicilië, Apulië en Calabrië. Coas is GlobalGAP en IFS gecertificeerd. Het product wordt verpakt naar wens van de klant.

Voor meer informatie:
Coas Produttori Associati – Scarl
Via Santi Cirillo e Metodio 5/D
70125 Bari (Italië)
Tel: +39 (0)80 2465770
[email protected]

Publicatiedatum: