Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felix Molenaar, Firma Molenaar:

"Duur komt altijd onverwachts"

Tholen - "De afzet van de wintergroenten en frietaardappelen verloopt momenteel als een wilde. Alleen de verkoop van de tafelaardappelen blijft achter, dat komt toch omdat de mensen thuis tegenwoordig minder vaak aardappels eten. Zeker de generatie van nu", constateert Felix Molenaar van de Firma Molenaar met vestigingen in Haarlem en Oudkarspel. "Wellicht dat de campagne van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) 'Power to the Pieper' een boost geeft voor de jongere generatie. Daarnaast zijn andere soorten weer veel populairder geworden zoals kriel, roseval en zoete aardappel."

"Bij ons in de buurt lijkt de oogst in de Schermer, Wieringermeer en Haarlemmermeerpolder aardig mee te vallen. Ik schat in dat 90% is gerooid en als we nog een week mooi weer krijgen dat alle aardappelen gewoon netjes uit de grond komen. Zo lijkt de schade die vooraf werd gevreesd, toch aardig hersteld te zijn. De telers hebben er een hoop werk aan gehad, maar ik denk dat we een hele aardige jaaropbrengst krijgen. Ook Duitsland en Frankrijk spreken van een goede aardappeloogst, alleen Belgiƫ blijft achter. De aardappelen vallen weliswaar minder grof, maar het aantal kilo's is denk ik niet zo verkeerd. Als de wereld hongerig wordt, kunnen we in elk geval genoeg aardappelen verkopen!"

"Ook de afzet van de rest van de vollegrondsgroenten begint aardig te lopen. Zo vind ik het opvallend dat de rode en witte kool hier in de omgeving behoorlijk bijgetrokken is. Dat zag er een maand terug nog somber uit na de vele regen, maar nu lijken de kilo's toch aardig op te schieten. Sinds de R in de maand zit, is de afzet van de boerenkool, knolselderij, peen, uien en kool leuk gestegen. Niet alle handel is even duur, maar met lage prijzen kun je ook al snel de halve wereld bedienen en hebben we vanuit Nederland een groot bereik", constateert Felix. "En weet je, duur komt altijd onverwachts. Als iedereen verwacht dat het duur wordt, dan wordt het doorgaans niks. Maar als de markt onverwachts omdraait, dan kun je vaak veel handel verzetten."

De Firma Molenaar is al ruim 85 jaar actief in de AGF-handel. Van 5.00 tot 12.00 uur is de groothandel in Haarlem open en 's middags kunnen klanten ook bij de vestiging in Oudkarspel terecht. "Beide locaties lopen als een zonnetje, maar dat komt omdat we zelf present zijn. Ik mag me gelukkig prijzen met mijn vrouw Esther, zonen Rocky en Jim en de rest van ons team die hun schouders eronder zetten. Het kost een hoop uren en inzet en het is hard werken, maar als je samen je koppie erbij houdt, dan kom je best ver. We hebben de wind in de zeilen en hopen die nog lang vast te houden", besluit Felix.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
Tel.: +31 (0)23 5322173
Tweede vestiging:
Schuit 22,
1724 BD Oudkarspel
Tel: 0226-426465
[email protected]
www.molenaardappelen.nl/