Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dineke van Meeuwen (Fruitpacking District) over haar DNA

"Ik groeide op met de verhalen en avonturen van het familiebedrijf"

Dineke van Meeuwen, creatief meesterbrein achter Fruitpacking District, kasrestaurant Café Clementine en innovatieve ondernemers-community Robin Food Hub in Barendrecht. Vrij en creatief denken is haar met de paplepel ingegoten, aldus Fruitpacking District. Én groente en fruit. Hoe kan het ook anders, want haar roots liggen hier. Geboren aan de Rijksstraatweg in Ridderkerk keek ze letterlijk uit op de veilingloodsen van Dutch Fresh Port (toen nog 'Het Veilingterrein').

Haar missie: we take food seriously
"Even een stukje terug in de tijd. Mijn vader Thijs was de jongste van 11 kinderen. Er was alleen geld voor de oudste om te studeren. Dus wat deed de rest? Juist, die werd ondernemer. Oom Jan richtte bijvoorbeeld Hagé International op, waar oom Kees en mijn vader op zijn 15e gingen werken. Hij en mijn ooms waren – en zijn – superondernemend, werkten hard en hadden altijd een toekomstvisie. Fruit kwam bijvoorbeeld van steeds verder weg. Zij zagen in dat je meer bereikt als je de taal spreekt. Dus 1 + 1 = 2: mijn vader leerde Grieks, oom Jan Spaans en oom Kees Italiaans. Hij deelde thuis altijd zijn creatieve ideeën en visie. Een selfmade man die de pitloze druif in Nederland introduceerde. Dat was ontzettend bijzonder. Ik groeide op met deze verhalen en avonturen van het familiebedrijf."

Spelen tussen de kratten
"Er kwamen steeds meer nieuwe bedrijven en loodsen bij, en dan gingen we met het hele gezin en de familie naar het openingsfeest. Werd er een nieuw bedrijf opgericht, dan dachten we met het hele gezin na over een nieuwe naam en een logo. Mijn vader werkte ook op zaterdag. Ik herinner me levendig dat we dan altijd met z'n allen in de loodsen speelden: met mijn 4 broers, neefjes en nichtjes verstoppertje tussen de kratten."

Fashion met druiven
"Toen ik op mijn 18e in Amsterdam Concepts & Brands aan het Amsterdam Fashion Institute ging studeren, gingen mijn eerste concepten en moodboards over druiven, ik moet hier nog steeds om lachen. Na mijn studie ging ik verder in de mode en werkte als freelancer bij creatieve bureaus. Dit deed ik totdat de gemeente Barendrecht en mijn vader in 2019 vroegen of ik mee wilde denken over een nieuwe stadswijk op de grond van mijn familie aan het Station Barendrecht. En of ik dat wilde. Dus toen zijn we gewoon begonnen, en kijk eens waar we nu staan!"

Bron: Fruitpacking District

Publicatiedatum: