Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ander groot plan niet

Komst wooncomplex 688 arbeidsmigranten De Lier opnieuw door Westlandse gemeenteraad

De komst van een wooncomplex voor 688 arbeidsmigranten in De Lier is weer een stap dichter bij. Een kleine meerderheid van de Westlandse gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met terinzagelegging van de verklaring van geen bedenkingen.

Uitzendbureau Tradiro is de initiatiefnemer achter het de afgelopen jaren veelbesproken project. Men hoopt binnen afzienbare tijd met de plaatsing van 172 wooneenheden aan de Oostbuurtseweg te kunnen beginnen.

Het is opvallend genoeg de tweede keer dat de gemeente Westland akkoord gaat met het initiatief van Tradiro, schrijft het AD dat veel over de zaak schrijft. Drie jaar geleden stemde de gemeente Westland in met vrijwel hetzelfde plan. Destijds werd gebruikgemaakt van een speciale regeling waarin voor een periode van tien jaar kan worden afgeweken van het bestemmingsplan. In het nieuwe plan wordt een volwaardige procedure gevolgd en blijft het woonpark vijftien jaar staan.

Tegen het oorspronkelijke plan, dat niet is ingetrokken, loopt een procedure bij de Raad van State.

Op de plek waar het complex moet komen, staat nu nog een kas. Meermaals is er brand gesticht bij de eigenaar, en ook is de kas beklad geweest met protestleuzen. Zembla maakt er twee jaar terug een uitzending over. Het Westlandse verzet tegen de komst van huisvesting van arbeidsmigranten is landelijk nieuws geworden. Ook deze week gaat het in landelijke kranten over het lokale besluit.

Elders een 'nee'
Op de woensdagavond ging het ook over een andere aanvraag voor realisatie van huisvesting voor 296 arbeidsmigranten, aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Meer dan twee derde van de gemeenteraad stemde voor het voorstel voor afwijzing van een aanvraag van een omgevingsvergunning.

Het gemeentebestuur is van menig dat er rond de kern Naaldwijk geen ruimte meer is voor een dergelijk grootschalig complex. Ook zou het complex komen in 'nog steeds bruikbaar duurzaam glastuinbouwgebied'.