Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

200ste QualityGrader geproduceerd bij Flikweert Vision

Flikweert Vision viert een mijlpaal met de productie van de 200e QualityGrader, drie jaar nadat de eerste machine op de markt kwam. "Wat begon als een innovatie voor het optisch sorteren van ongewassen aardappelen, is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige oplossing die ook uien en gewassen aardappelen kan sorteren. De QualityGrader heeft zijn weg gevonden naar bedrijven over de hele wereld, van Amerika tot NieuwZeeland, en de vraag naar deze geavanceerde technologie blijft groeien", aldus het team van Flikweert.

De ontwikkeling van de QualityGrader
In 2021 lanceerde Flikweert Vision de eerste QualityGrader voor het sorteren van ongewassen aardappelen. Twee jaar later werd de eerste QualityGrader voor uien verkocht. "Inmiddels werkt er een groot gedeelte van de Nederlandse uienverwerkers met de QualityGrader. Sinds vorig jaar heeft de QualityGrader ook zijn weg over de grens gevonden, naar o.a. Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar ook in Amerika, Canada en Australië gebruikt men de QualityGrader. Het succes is mogelijk te danken aan de continue doorontwikkeling van de software. Deze verbeteringen zijn ook beschikbaar voor machines die al geïnstalleerd zijn, zo draaien de eerste machines op dezelfde software als QualityGrader No. 200. Maar niet alleen op softwaregebied blijft de ontwikkeling doorgaan."

Drie maanden geleden introduceerde Flikweert Vision twee upgrade mogelijkheden in de hardware voor bestaande en nieuwe QualityGraders. Het aantal camera's in de machine werd verdubbeld van drie naar zes, waardoor al het product vanuit twee camera's werd beoordeeld. "Dit maakte de QualityGrader nog nauwkeuriger, voornamelijk in het detecteren van kleine defecten. Naast de extra camera's kan de QualityGrader ook voorzien worden van extra rekenkracht voor een hogere capaciteit. Hierdoor kan de QualityGrader nu tot 20 ton per uur sorteren en bevestigd daarmee de positie als prominente oplossing in de internationale markt."

4 QualityGraders voor Albert Elligsen GmbH
De 200e QualityGrader is bestemd voor Albert Elligsen GmbH. Een Duits verpakkingsbedrijf dat deze zomer besloot te investeren in 4 QualityGraders. Het familiebedrijf, opgericht in 1931 en inmiddels gerund door de derde generatie, Dirk Elligsen, specialiseert zich in het verpakken van gewassen tafelaardappelen en uien. Elligsen blijft een voorloper in duurzame innovaties. "Ik was op zoek naar een nauwkeurige machine die arbeidsuren kon verlagen. Daarnaast moest de machine kunnen overschakelen tussen aardappelen en uien met slechts één druk op de knop. Door meerdere bezoeken aan optische sorteermachines in actie heb ik vertrouwen in de prestaties van de QualityGraders", aldus Dirk Elligsen. De machines zijn begin oktober in samenwerking met DT Dijkstra geïnstalleerd.

Samenwerking met DT Dijkstra
"Het is fijn om samen te werken met de bouwer van de huidige sorteerlijn, DT Dijkstra", vertelt Thijs van der Torren, vertegenwoordiger van Flikweert Vision in Duitsland. DT Dijkstra heeft voor Elligsen een ontwerp gemaakt waarbij een grote flexibiliteit vanuit de aardappelopslagbunkers naar de verpakkingslijnen is verkregen, en waarin de 4 QualityGraders optimaal zijn geïntegreerd. "Door samen aan tafel te zitten en de werktekeningen op elkaar af te stemmen, hebben we een uitstekend plan kunnen realiseren, met minimale niet productieve tijd."

Een groeiend team met een missie
De afgelopen jaren heeft Flikweert Vision een sterke groei doorgemaakt. Het team is gegroeid naar rond de 50 medewerkers, die dagelijks hard werken aan de productie en de doorontwikkeling van de optische sorteermachines. "We kijken uit naar de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf, met als doel wereldwijd de toonaangevende speler worden voor het optisch sorteren van aardappelen en uien."

Voor meer informatie:
Flikweert Vision
+316 15 69 45 17
[email protected]
www.flikweertvision.nl

Publicatiedatum: