Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mondiaal tekort aan koelcontainers neemt toe door stijgende export uit Latijns-Amerika

De wereldwijde koelcontainersector heeft het momenteel krap naar het einde van 2024 toe, met seizoensgebonden pieken in de vraag en een opmerkelijke toename in de export vanuit Latijns-Amerika die bijdragen aan een krappe beschikbaarheid van materieel. Deze opleving in activiteit, vooral duidelijk tijdens het hoogseizoen voor bederfelijke waren uit landen als Argentinië en Chili, veroorzaakt een opmerkelijke onbalans in de distributie van koelcontainers. De uitdaging wordt nog verergerd door de langere transittijden doordat schepen langere routes kiezen, zoals rond Kaap de Goede Hoop varen.

Specifieke regio's voelen de druk sterker: Zuid-Amerika rapporteert een tekort van 73% in de beschikbaarheid van koelcontainers en Europa heeft een tekort van 19%. De druk op de wereldwijde koelmarkt wordt verder verhoogd door de sterke groei van de export uit gebieden op het zuidelijk halfrond, waaronder Zuid-Afrika, waarbij de export van citrus een belangrijke rol speelt. Naarmate de vraag naar gekoelde goederen toeneemt in belangrijke markten zoals de VS en China, zal de concurrentie voor koelcontainers naar verwachting toenemen.

Operationele verstoringen in belangrijke havens zoals Singapore en Dubai, waar de congestie een ongekend niveau heeft bereikt, beïnvloeden ook het landschap van de koelmarkt. Deze uitdagingen zetten verladers ertoe aan alternatieve strategieën te overwegen, zoals het gebruik van andere havens of het aanpassen van de verzendschema's, om vertragingen en tekorten aan apparatuur, die naar verwachting tot begin 2025 zullen aanhouden, te omzeilen.

In wezen staat de wereldwijde reefermarkt onder aanzienlijke druk door een samenloop van factoren, waaronder een grotere vraag naar Latijns-Amerikaanse export, seizoensgebonden pieken in de vraag en logistieke hindernissen. Verladers wordt geadviseerd om hun logistieke plannen proactief te beheren om door deze beperkte beschikbaarheid van koelcontainers te navigeren, die naar verwachting het komende jaar zal aanhouden.

Bron: Metro

Publicatiedatum: