Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Export Indiase granaatappelen kan met 25% toenemen"

Het granaatappelseizoen in India is begonnen met een stevige vraag vanuit verschillende markten, zegt Sourabh Jaiswal, Business Development Manager voor de Indiase AGF-exporteur KK Star: "Het granaatappelseizoen is nog maar net begonnen, maar de vraag is nu al sterk, met markten die wereldwijd een robuuste vraag ervaren. Er is een aanzienlijke toename van de vraag naar granaatappelen, vooral vanuit de Europese, Midden-Oosterse en Amerikaanse markten. Deze trend weerspiegelt een groeiende waardering voor de gezondheidsvoordelen en het unieke smaakprofiel van deze vrucht."

Voor KK Star zijn de exportmarkten behoorlijk divers, wat hen in staat stelt hun export aanzienlijk te verhogen, legt Jaiswal uit. "Onze belangrijkste exportmarkten voor granaatappelen zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Maleisië en Oman. In deze regio's is er consistent een groeiende vraag naar onze granaatappelen van hoge kwaliteit. In vergelijking met vorig jaar kunnen de exportvolumes dit jaar naar verwachting met ongeveer 20 tot 25 procent toenemen."

Volgens Jaiswal zal KK Star dit seizoen verschillende moeilijkheden moeten overwinnen, waaronder de vrachtkosten: "Klimaatschommelingen en de stijgende logistieke kosten vormen aanzienlijke uitdagingen voor granaatappelexporteurs. We nemen echter proactieve maatregelen om deze risico's te beperken en een stabiele keten te garanderen. Door ons ketenbeheer te optimaliseren en geavanceerde teelttechnieken te implementeren, zijn we beter bestand tegen deze uitdagingen. Hoewel de stijging van de luchtvrachtkosten een punt van zorg blijft, vooral tijdens piekperioden, onderzoeken we actief alternatieve transportopties. Vervoer over zee naar de Golfstaten en de Verenigde Staten biedt mogelijke oplossingen om de kosten te verlagen en onze keten te stabiliseren."

Aangezien het seizoen nog maar net begonnen is, kijkt Jaiswal uit naar de piek van het seizoen, hoewel het bedrijf de geopolitieke ontwikkelingen in de wereld in de gaten houdt, die meer uitdagingen voor de exporteur met zich mee zouden kunnen brengen. "Terwijl we vooruitkijken naar de piek van het exportseizoen, ziet de toekomst van de granaatappelexport er rooskleurig uit. De wereldwijde vraag naar deze voedzame en smakelijke vrucht blijft stijgen, gedreven door zijn gezondheidsvoordelen en veelzijdigheid. We blijven echter voorzichtig met mogelijke verstoringen door aanhoudende geopolitieke spanningen. Deze gebeurtenissen hebben in het verleden de wereldhandel beïnvloed en zouden de exportmarkt voor granaatappelen kunnen beïnvloeden."

"Ondanks deze onzekerheden blijft de granaatappelsector optimistisch en waakzaam. We zijn vastbesloten om ons aan te passen aan de steeds veranderende wereldwijde marktomstandigheden en het geopolitieke landschap om de voortdurende groei en het succes van onze export te garanderen," besluit Jaiswal.

Voor meer informatie:
Sourabh Jaiswal
KK Star
Tel: +91 8879746848
[email protected]
www.kkstar.in

Publicatiedatum: