Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe plasticvrije verpakking voor blauwe bessen

Mountain Blue, een leider in innovatieve blauwe bessengenetica, kondigt een proef aan met plasticvrije verpakkingen in samenwerking met Opal voor verpakkingen en systeemoplossingen, voor het merk Eureka, en supermarktketen Coles Group.

Als onderdeel van Mountain Blue's voortdurende inzet voor duurzame praktijken, introduceert dit initiatief gedurende twee maanden recyclebare en FSC®-gecertificeerde kartonnen punnets voor blauwe bessen in 34 Coles-winkels in het noorden van New South Wales. De punnets, een alternatief voor de plastic variant, zijn voorzien van een unieke transparante folie gemaakt van houtpulp, waardoor klanten de blauwe bessen gemakkelijk kunnen zien.

De recyclebare punnets, ontwikkeld in samenwerking met Opal, zijn bedoeld als plasticvrij alternatief zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en versheid waar Mountain Blue blauwe bessen bekend om staan. De punnets zijn gemaakt van gerecycled papier, geproduceerd door Opal in Australië, en hebben de sterkte die nodig is om het zachtfruit te beschermen in de keten en tijdens transport.

"Deze proef is bedoeld om ervoor te zorgen dat de nieuwe kartonnen bakjes blauwe bessen net zo vers en smakelijk houden als de conventionele plastic verpakking, en om te zien hoe onze klanten op de verandering reageren."

Consumenten in Noord-NSW kunnen de Eureka-punnets in de nieuwe recyclebare verpakking vinden tot oktober 2024. Mountain Blue hoopt dat deze proef de weg vrijmaakt voor een bredere toepassing van duurzame verpakkingen.

Voor meer informatie:
Melissa Gow
Mountain Blue
Tel: +66 0411401074
[email protected]
www.opalanz.com

Publicatiedatum: