Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De afzet is vlot verlopen, maar een rustig seizoen zou ik het niet noemen"

"Eén ding is zeker: we mogen niet klagen over de afzet en de kwaliteit van de druiven. Vanaf het begin was er veel vraag en ook nu nog zijn de telersprijzen hoog. Toch kunnen we het geen rustig seizoen noemen. Het zijn zware maanden geweest vanuit teeltoogpunt, want de opbrengst is ongeveer gehalveerd", zegt Benny Porcelli, een jonge teler uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië, die nu de laatste hoeveelheden Italia druiven op de markt aan het brengen is.

In Apulië loopt de druivenoogst op zijn laatste benen. Velen snijden nu de overgebleven druiventrossen af en slaan ze op in koelcellen om de afzet te verlengen tot de kerstvakantie. De weersomstandigheden zijn gunstig, maar telers geven er de voorkeur aan om het product te beschermen uit angst voor plotselinge herfstregens en vochtigheidsniveaus die het fruit zouden kunnen aantasten.

Benny Porcelli

"We hebben ook te kampen gehad met droogte, die we nog niet helemaal te boven zijn gekomen", vervolgt de ondernemer. "We waren bijgevolg genoodzaakt om veelvuldig en tegen hoge kosten te irrigeren. En hoewel de verkoopprijzen hoger zijn dan normaal, zijn we niet altijd in staat om de opbrengstdaling te compenseren. Bovendien zijn de kosten voor water, gewasbeschermingsmiddelen, arbeid en elektriciteit nog gestegen. En dan hebben we het nog niet gehad over de diefstal van druiventrossen 's nachts. En zo zijn het steeds de telers, de eerste schakel in de keten, die telkens het onderspit delven."

Voor meer informatie:
Benny Porcelli
Azienda agricola Porcelli Leonardo
Tel: +39 327 879 1848 (Italië)
[email protected]

Publicatiedatum: