Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertraging Peruaanse bananenexport in september

De waarde van de Peruaanse bananenexport daalde in september voor de tweede maand op rij, ondanks een stijging van de gemiddelde prijs. Het land exporteerde 10.747 ton bananen en genereerde daarmee een opbrengst van € 7,4 miljoen. Dit is 10% minder in volume en 11% minder in waarde vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De gemiddelde prijs steeg met 9%, van € 3,61 per kilo in september 2023 tot € 3,93 vorige maand.

Nederland bleef de belangrijkste importeur, ondanks een volumedaling van 3% (3.571 ton) en een waardedaling van 5% (€ 2,49 miljoen). De prijs daalde er met 1% daalde tot € 0,70 per kilo. Nederland had aandeel van 34% in de Peruaanse bananenexport.

De Verenigde Staten, de op één na grootste importeur, registreerden een aanzienlijke toename van hun import van Peruaanse bananen: +68% in volume (2.604 ton) en +73% in waarde (€ 1,66 miljoen). De gemiddelde prijs was € 0,64 per kilo (+3%). Het aandeel van de VS in de Peruaanse bananenexport verdubbelde bijna van 12% naar 23%.

Italië daarentegen zag zijn import van Peruaanse bananen licht dalen met 1.094 ton (-12%). Ondanks een prijsstijging van 4% tot € 0,67 per kilo daalde de waarde van de export naar dit land met 8% tot € 732.000. Het aandeel van Italië in de totale Peruaanse bananenexport bleef stabiel op 10%.

Bron: Fresh Fruit / agraria.pe

Publicatiedatum: