Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"PromPerú heeft al zes kantoren in Europa"

"Spanje is een belangrijke markt voor Peruaans fruit zoals avocado's, blauwe bessen, druiven en mango's. Na Mexico levert Peru zelfs de meeste avocado's aan het Zuid-Europese land", stelt Joan Manuel Barrera van het commercieel kantoor van PromPerú in Spanje.

De belangrijkste missie van PromPerú is steun verlenen aan Peruaanse bedrijven op de exportmarkt, ook in Spanje en andere Europese landen. Daarvoor heeft de organisatie kantoren in 29 landen, waaronder zes in Europa.

"PromPerú is een kantoor dat vraag en aanbod bij elkaar brengt, wat betekent dat het Peruaanse bedrijven die naar Europa willen exporteren helpt om de juiste kopers te vinden. Daarnaast ondersteunt het ook Europese bedrijven die geïnteresseerd zijn in Peruaanse producten, door hen lijsten met exporteurs te verschaffen en bezoekagenda's te organiseren om direct contact tussen de partijen te vergemakkelijken". Barrera noemt een recent geval waarin een Spaans bedrijf dat geïnteresseerd was in mango's en avocado's naar Peru reisde met een door PromPerú georganiseerde agenda, waar het acht teeltbedrijven kon bezoeken.

Deelname aan internationale beurzen is een andere pijler van deze exportpromotor. Barrera benadrukt het belang van evenementen zoals de Fruit Attraction, waar Peruaanse bedrijven de kans krijgen om kopers uit Spanje en heel Europa te ontmoeten.

Samen met de tuinbouworganisatie Agap vergemakkelijkt PromPerú de deelname van Peruaanse bedrijven aan deze beurzen door de kosten voor het huren van ruimte te delen. Volgens Barrera is deelname aan beurzen altijd een rendabele investering vanwege de exposure die het oplevert.

Wat de uitdagingen betreft, wijst Barrera erop dat elk bedrijf anders is en te maken krijgt met specifieke uitdagingen. PromPerú blijft echter de Europese markt in de gaten houden om strategische informatie te verstrekken aan Peruaanse exporteurs en hen te helpen deze uitdagingen te overwinnen.

Voor meer informatie:
Joan Manuel Barrera
PromPerú
Tel: +34 91 193 7511 (Peru)
[email protected]
www.oficinacomercialperu.es

Publicatiedatum: