Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plantis Group (Italië)

"Overgang van de druivenexport naar het groenteseizoen"

De export van Italiaanse druiven zal naar verwachting binnen een paar weken worden afgerond. Door het zeer lage aanbod zijn de handelaren geneigd om het fruit eerst op de binnenlandse markt te brengen, waar de prijzen nog steeds bevredigend zijn.

"Door niet alles ineens te verkopen kunnen we de afzet nog een paar weken rekken. Terwijl er in 2023 ongeveer 10 pallets per dag naar de Baltische en Scandinavische landen gingen, zitten we nu op niet meer dan 4 à 5 pallets. Er is best was nervositeit geweest in de handel, hoewel de prijzen hoog waren – en nog steeds zijn –, gemiddeld 30% hoger dan vorig jaar", vertelt Claudio D'Alba, CEO van Plantis Group, een bedrijf uit de Zuid-Italiaanse regio Apulië dat actief is in de export van groenten en fruit.

Voor de afzet van de groenten is het nog wachten op het einde van het seizoen van Duitsland en Zwitserland. Pas dan zal de vraag naar Italiaans product aantrekken.

"Begin november zullen we weer druk in de weer zijn met de groenten. Op dit moment worden peterselie, dille, snijbiet, witlof, radijs, venkel, radicchio en wortelen tegen een hogere prijs dan vorig jaar afgezet, maar het zal niet lang meer duren voordat er zich een daling inzet. Tot nu toe is er buiten Italië echter nog geen echt enthousiasme. We wachten ook op de komst van herfstweer. Binnenkort gaan we verder met citrus, vooral Clementines, een typisch product in de omgeving van Tarente."

Voor meer informatie:
Plantis Group
Piazza Ebalia 1
74123 Tarante – Italië
Tel: +39 99 4521842
[email protected]
www.plantis.it

Publicatiedatum: