Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sicilian Passion

Vers en verwerkt passiefruit voor Europese markt

"De liefde voor de tuinbouw zit onze familie in de genen. Ik ben lid van de vierde generatie in ons bedrijf", zegt de Siciliaanse teler Antonino Moscato. "Maar zoals het hoort, zijn er bij elke generatiewisseling wat nieuwigheden. Het innovatieproces heeft ertoe geleid dat we nu al elf jaar passiefruit telen."

Antonio Moscato

"Sicilian Passion is nu de naam van ons bedrijf en ons merk", aldus Moscato. "Het is een verwijzing naar de passie voor de tuinbouw en tegelijkertijd naar het passiefruit in onze boomgaarden. Na enkele proefjaren hebben we momenteel een areaal van 15 hectare dat biologisch gecertificeerd is. We nemen ook deel aan programma's van regeneratieve teelttechnieken."

"Onze inzet voor het milieu zie je ook terug in de verpakking, want we maken gebruik van FSC-gecertificeerde kartons, papieren pakbladen, biologisch afbreekbare etiketten, cellulosenetten en kartonnen en PLA-trays. Klanten kunnen kiezen uit 2 kilo kartons met los product, een 1 kilo kartons 30x40 met pakblad, 2 kilo kartons 30x50 met pakblad, 200 grams trays en netten van verschillende gewichten."

De kwaliteit spreekt uit het product op zich, maar wordt daarnaast gegarandeerd door de GlobalGAP, GRASP en FSA-certificering.

Het belang van het juiste klimaat
"Door het microklimaat in ons teeltgebied, tussen de bergen en de zee, is het nooit kouder dan 6°C", vertelt Moscato. "En de eigenschappen van de bodem doen de rest. Ons passiefruit heeft daardoor een speciale smaak, die zeer gewaardeerd wordt door kenners, en een Brix van rond de 18-19. Er zijn twee oogsten: van juli tot september en van december tot april. Hierdoor kunnen we op de markt zijn tijdens de kerstvakantie, wanneer de vraag naar exotisch fruit toeneemt."

De gemiddelde jaarlijkse opbrengst bij Sicilian Passion is ongeveer 300 ton, die het bedrijf afzet via retailers in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Moscato kijkt nu ook naar de binnenlandse markt en er zijn plannen om in Scandinavië een bio-lijn van jams en sappen te leveren.

"Sinds twee jaar hebben we ook een lijn diepgevroren passiefruitpuree, zonder additieven. Zo kunnen we het product dat niet vers kan worden verkocht, voornamelijk om esthetische redenen, benutten. De puree wordt verkocht in verpakkingen van 5, 10 en 20 kilo", besluit Moscato.

Voor meer informatie:
Antonino Moscato
Sicilian Passion
Via D. Scarlatti, n 5
92027 Licata (AG) – Italië
Tel: +39 3293114674
[email protected]
www.sicilian-passion.com

Publicatiedatum: