Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje grootste exporteur van sla in 2023

Ook in 2023 was Spanje de grootste exporteur van sla ter wereld. De export was dubbel zo groot als die van Mexico, de naaste concurrent, zo blijkt uit berekeningen van Hortoinfo op basis van gegevens van Comtrade, de statistiekafdeling van de Verenigde Naties. Spanje en Mexico waren samen goed voor 48,26% van de export van sla in de wereld. Spanje exporteerde 778,73 miljoen kilo (32,44%), Mexico 379,77 miljoen kilo (15,82%).

De Verenigde Staten stonden op de derde plaats met 336,28 miljoen kilo, gevolgd door China met 250,26 miljoen kilo en Nederland met 151,48 miljoen kilo.

Wat prijzen betreft, kreeg Italië de hoogste prijs per kilo geëxporteerde sla in 2023, met € 2,02. Daarna volgden Nederland met € 1,85 per kilo, België met € 1,83 per kilo, Frankrijk met € 1,82 per kilo, de Verenigde Staten met € 1,60 per kilo en Spanje met € 1,29 per kilo.

De belangrijkste bestemmingen voor Spaanse sla in 2023 waren Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Italië. Mexico richtte zich nagenoeg op één bestemming: de Verenigde Staten, dat zelf sla exporteerde naar Canada en Mexico. China leverde aan Hong Kong, Vietnam, Thailand, Zuid-Korea en Mongolië, terwijl Nederlandse sla vooral naar Duitsland, Italië, België, Frankrijk en Spanje ging.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum: