Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Faillissement voor Vershof Doldersum

Vershof Doldersum gevestigd in Drachten is onlangs failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Nederland. Dit betekent een einde aan een tijdperk voor de winkel die naast de vestiging in Hoogeveen, ook een filiaal in Leeuwarden had en ook al langere tijd gesloten was.

De sluiting van de groentezaak in Drachten eerder dit jaar, op 7 juni 2024, werd al gezien als een voorbode van de problemen waar het bedrijf mee kampte. De winkel aan het Raadhuisplein moest de deuren sluiten nadat de omzet met 30% was gedaald. De oorzaak werd direct gewezen naar het nieuwe parkeerbeleid, dat het Raadhuisplein autoluw maakte. Een beslissing die, volgens de eigenaren, als een "doodsteek" fungeerde voor hun onderneming. Een soortgelijk scenario speelde zich af in Leeuwarden, waar de dreiging van een autoluwe Schrans de doorslag gaf om ook die vestiging te sluiten. De winkels stond er bekend om kiloknallers, die zonder auto moeilijk te vervoeren zijn voor veel klanten. Volgens markthandelaar Bakker Bolhuis hebben meerdere ondernemers op het rond het plein waar de groentewinkel gevestigd was, last van de sluiting van Doldersum.

Bron: Faillissementsdossier, Waldnet.nl, Facebook Bakker Bolhuis op de markt

Publicatiedatum: