Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
30 jaar Hermans Suikermais gevierd

Eerste exemplaar jubileummagazine Hermans Suikermaïs uitgereikt aan moeder Mieke

Tholen - Dertig jaar terug begon Giel Hermans tijdens zijn studie kleinschalig met de teelt van suikermaïs op een halve hectare. In de beginjaren met de nodige ondersteuning van moeder Mieke werd de teelt jaar op jaar opgeschaald. De rest is geschiedenis. Vandaag de dag kan Hermans Suikermaïs met eigen teelt op meer dan 100 hectare en internationale teelt van meer dan 500 hectare haar afnemers jaarrond van suikermaïs voorzien.

Een trotse Giel te midden van vrouw, dochters en ouders

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum was het vrijdag feest in Kessel. Giel reikte het eerste exemplaar van het door Fresh Publishers gerealiseerde jubileummagazine uit aan zijn moeder.

Eerste exemplaar voor moeder Mieke

In de middag werden klanten en leveranciers van Hermans Suikermais uitgenodigd. Zij kregen een kijkje in de verwerking waar de Hollandse suikermaïs inmiddels plaats heeft gemaakt voor het Spaanse seizoen. Daarna was er alle gelegenheid om bij te kletsen onder het genot van Limburgse vlaai en carpaccio en kroketten van Giel zijn eigen slagerij. In de avond waren familie, vrienden en collega's uitgenodigd en gingen de voetjes van de vloer.


Theo Thielen van Fris-Co Fruit & Vegetables, Thei Hendriks en Lau Verheijen van Frankort & Koning, Con Storm van Hermans Suikermaïs.

In een toespraak bleek dat Giel zijn enthousiasme voor de suikermais nog niet verloren had. "In dertig jaar tijd is de maisconsumptie in Nederland gestegen van 40 gram naar 80 gram per inwoner. Maar in de Verenigde Staten ligt de jaarlijkse consumptie op 10 kilo, wat gelijk staat aan dertig maiskolven, dus we hebben nog een hele weg te gaan. Kortom, spread the world", aldus Giel, die ook zijn moeder - "in feite onze eerste inpakmachine" en zijn drie vrouwen in huis "the corn sisters" bedankte. "Achter iedere ondernemer staat een sterke vrouw. Verder ben ik supertrots op alle medewerkers met wie we dit samen bereikt hebben."

Klik hier voor de fotoreportage


Inkopers Martijn Schot van Albert Heijn en Nick van de Ree van Bakker Barendrecht

Het eerste exemplaar van het jubileummagazine ging naar Moeder Mieke, maar ook alle deelnemers namen het glossy magazine mee naar huis. In dit magazine vertelt Giel uitgebreid over de historie van het bedrijf en zijn visie op de toekomst, maar komen ook medewerkers en klanten zoals Albert Heijn / Bakker Barendrecht, BUD Holland, Fris-Co, Nature's Pride en Staay Food Group Papendrecht / Venlo aan het woord. Het jubileummagazine is hieronder on line te bekijken.





Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermais
Donk 1a
5995 PL Kessel
Tel.: +31 (0)6 5475 7764
[email protected]
www.mielies.nl