Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Portugese teelt van peren op 50% van potentieel

Portugese perenexport zet dit seizoen vooral af in Spanje, Frankrijk en Duitsland

Ondanks de uitdagingen in de Portugese perenoogst dit seizoen, zijn de boomgaarden van Central Frutas Painho niet zo hard getroffen, zegt Carlos Miguel Henriques van de Portugese perenexporteur: "Tot nu toe verloopt het seizoen erg goed, we zullen voldoende fruit hebben om tot april/mei regelmatig aan de vraag van onze klanten te voldoen, om de markten waarop we aanwezig zijn verder te consolideren. Het seizoen 2024/2025 bedroeg opnieuw slechts ongeveer 50 procent van het maximale teeltpotentieel, als gevolg van problemen op het veld. Gelukkig zijn onze boomgaarden niet zo zwaar getroffen als de rest van de sector, wat dit seizoen in ons voordeel is, net als dat van onze klanten."

Hoewel CF Painho doorgaans zijn export naar overzeese markten richt, gelooft Henriques dat de Europese markt dit seizoen een speciale focus voor het bedrijf zal hebben. " Voor ons zijn alle markten belangrijk. Onze verkoop is sterk gericht op de binnenlandse markt, maar we hebben ook een stevige aanwezigheid in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Dit jaar hebben we echter een perenprofiel dat goed aansluit bij de specificaties van de Europese markt, en we zullen proberen deze markt te consolideren. Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn dan ook onze belangrijkste afzetgebieden dit seizoen."

Volgens Henriques groeit de Rocha-peer nog steeds in nieuwe markten, zoals Libië: "De Rocha peer heeft al een plaats op de markt, maar toch blijft de peer nieuwe markten veroveren. Een voorbeeld hiervan is de Libische markt, die jaar na jaar groeit. Het is een peer met zeer goede eigenschappen, zowel qua smaak als houdbaarheid. Ondanks alle moeilijkheden die de perensector ondervindt, blijft Painho Fruit Center partners hebben met nieuwe plantages van Rocha-peren, die helpen om de tekorten in de teelt op te vangen."

"De prijzen zijn dit seizoen in lijn met de beschikbare hoeveelheid peren, omdat, zoals we weten, de prijs wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Wij geloven echter dat het belangrijker is om een gecertificeerd kwaliteitsproduct te bieden dat de eindklant tevreden stelt, en we zijn ervan overtuigd dat Pera Rocha aan deze kenmerken voldoet. We verwachten dat dit een normaal seizoen zal zijn, gezien het aantal beschikbare peren. Het verkooptempo is stabiel en we anticiperen op een stijging van dit tempo met de komst van enkele nieuwe klanten," besluit Henriques.

Voor meer informatie:
Carlos Miguel Henriques
Centrale Frutas Painho
Tel: +351 968 562 490
[email protected]
www.cfpainho.com

Publicatiedatum: