Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andre Noordhoek, Noordhoek Agro

"Prima spruitenmarkt, alleen heeft de verkoop in de herfstvakantie altijd even een dipje"

Tholen - De prijzen op de spruitenmarkt liggen dit seizoen op een mooi niveau. "De opbrengsten zijn weliswaar iets lager dan we gewend waren, maar de prijzen compenseren dit wel", vertelt André Noordhoek van Noordhoek Agro uit Bleiswijk. "Zo liggen de prijzen van de B-spruiten rond een dubbeltje of acht en worden de A-spruiten voor 65-70 cent verkocht."

"De vraag is eigenlijk steeds best wel goed geweest. Nu is de herfstvakantie aangebroken en dat merk je direct, want de vraag neemt nu direct af. Overigens zien we dat altijd in de vakantie. Voor een goede spruitenconsumptie kunnen de kinderen het beste gewoon naar school gaan", vervolgt André. "Dat de vraag net wat minder is, komt slecht uit, omdat veel telers net wat meer spruiten gaan krijgen en harder gaan plukken. Daar zou nu beter even de rem op gezet kunnen worden."

"Door het lastige plantseizoen, waren we dit jaar wat later. De maand die we zijn kwijtgeraakt, zien we nu terug. Gevolg is nu wel dat we een wat jonger gewas hebben, maar kwalitatief ziet het er erg goed uit. Momenteel zitten we in de wat grovere soorten, maar ik verwacht dat die met veertien dagen grotendeels geoogst zijn en dan zou er weleens een tekort aan B-spruiten kunnen ontstaan."

Noordhoek is zelf met zijn eigen teelt aangesloten bij The Greenery. De handel van collega-tuinders blijft hij zelf ter hand nemen. Naast de groene spruiten, heeft hij ook nog een klein volume paarse spruiten tot zijn beschikking. "Daar hebben we een enkel klantje voor, maar dat is allemaal contractwerk. Ik zie daar ook niet veel ruimte in om mee uit te breiden. Als het Kerst geweest is, kun je de paarse spruiten vaak weggooien."

Voor meer informatie:
André Noordhoek
Noordhoek Agro
Groendalseweg 8
2665 LH Bleiswijk
Tel.: +31 (0)6 22 23 37 04
[email protected]