Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start controle op uitvoerend vervoerder bij RWG

Automatische controle aan de terminalpoort op de uitvoerend vervoerder. Met deze nieuwe werkwijze is altijd zeker dat de juiste chauffeur toegang tot de terminal krijgt. Rotterdam World Gateway (RWG) is als vierde containerterminal in Rotterdam gestart met de uitrol van dit sluitstuk van de Vertrouwensketen. Vanaf 1 oktober 2024 zal RWG bij de poort automatisch controleren of de TAR-code klopt en of het EAN-nummer op de CargoCard van de bezoekende chauffeur overeenkomt met het EAN-nummer in de voormelding via Portbase. De uitgifte van EAN-nummers verloopt via Secure Logistics.

De controle gebeurt door het EAN-nummer op de CargoCard van de bezoekende chauffeur te vergelijken met het EAN-nummer in de Portbase-voormelding van de vervoerder. Alleen als beide nummers overeenkomen gaat de poort open. Hoewel RWG de controle op de uitvoerend vervoerder vanaf 1 oktober 2024 zal invoeren als onderdeel van het proces voor een veiliger en betrouwbaarder vrijstellen en ophalen van containers, zal de daadwerkelijke handhaving van deze controle op een later moment plaatsvinden.

Bij de ECT Delta terminal, de ECT Euromax terminal (beide onderdeel van Hutchison Ports ECT Rotterdam) en Hutchison Ports Delta II is de check op de uitvoerende vervoerder ook in bedrijf. APM Terminals Maasvlakte II bereidt zich voor. Al de terminaloperators zien de controle op de uitvoerende vervoerder als een vanzelfsprekend sluitstuk van het via de Vertrouwensketen veiliger en betrouwbaarder vrijstellen en ophalen van containers.

Bron: De Vertrouwensketen

Publicatiedatum: