Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Valenciaanse clementines met BGA-label beschikbaar

De eerste Valenciaanse clementines met BGA-label liggen weer in de schappen. Spaanse consumenten kunnen het etiket van de BGA vinden in de supermarktketens Consum, Eroski, Caprabo en Alcampo.

"We verwachten een goede afzet voor mandarijnen en citrus in het algemeen, omdat er nauwelijks overlap is met het zuidelijk halfrond", zegt José Enrique Sanz, directeur van de BGA Cítricos Valencianos. "Bovendien, volgens de informatie die we hebben, zullen dit seizoen meer pakstations citrus met het BGA-label etiketteren en zo de aanwezigheid ervan in de schappen van de Spaanse supermarkten vergroten."

"Op dit moment zijn er reeds clementines van de rassen Oronules en Arrufatina beschikbaar", aldus José Enrique Sanz. Hij voorziet dat over een paar weken Clemenules, het belangrijkste clementineras in de regio Valencia, in de schappen zal liggen. "Dit ras met uitstekende smaak zal meer dan twee maanden beschikbaar zijn."

Het label van de BGA, dat consumenten op het verkooppunt kunnen vinden op mandarijnen, sinaasappelen en citroenen, garandeert dat het citrus in verschillende rondes wordt geoogst, zodat de consument het fruit altijd koopt op het optimale rijpingspunt.

"Sinds een paar weken is ook de Primofiori citroen, gecertificeerd met ons BGA-label, verkrijgbaar in de schappen van Masymas en Alcampo", zegt de directeur. Sinaasappelliefhebbers zullen evenwel nog wat geduld moeten oefenen.

"Het seizoen van de sinaasappelen met beschermde geografische aanduiding zal naar verwachting de tweede of derde week van november van start gaan, afhankelijk van de rijpheidsparameters van het fruit, om de consument een volledige smaakgarantie te geven. Het wordt een seizoen met sinaasappelen van zeer goede kwaliteit."

Voor meer informatie:
IGP Cítricos Valencianos
https://citricosvalencianos.com

Publicatiedatum: