Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Composteerbare, plasticvrije fruitpads gelanceerd

Er is een nieuwe recyclebare en composteerbare fruitpad op de markt gebracht die telers van zachtfruit en hun klanten moet helpen voedselverspilling tegen te gaan en de CO2-uitstoot te verminderen.

Elliott Absorbent Products lanceert het innovatieve 'Echo' absorptiematje dat niet alleen de houdbaarheid van zachtfruit tot 12 uur verlengt, maar ook door de consument kan worden gerecycled of gecomposteerd.

De nieuwe Echo pads zijn 100% plasticvrij en maken gebruik van de Tensei second harvest technologie. Ze zijn gemaakt van duurzame resten van strogewassen, inclusief zaden, schillen en vezelgewassen na verwerking, samen met meerjarige grassen en eenjarige vezelgewassen.

"De nieuwe pads zijn een mooie kans voor zachtfruittelers om de houdbaarheid te verlengen en voedsel- en verpakkingsafval te verminderen. Door over te stappen op Echo en gebruik te maken van oogstafval kunnen we elk jaar 1.280 ton plastic of houtvezels vervangen," zegt Matt Hankins, directeur van Elliott Absorbent Products.

De matjes zijn ontworpen met een reliƫfoppervlak dat het fruit beschermt en bederf minimaliseert, waardoor productverlies en verspilling worden verminderd, zoals bevestigd door drie onafhankelijke testen met fruithandelaren en telers. Met een opnamevermogen van 100% voor waterdruppels kunnen de matjes ongeveer 500 ml gedistilleerd water per vierkante meter vasthouden, zonder dat er perforaties in de afdekking van de punnet nodig zijn.

Het Echo-product is verkrijgbaar in matjes en rollen in zwart-blauw, wat de herkenning voor recycling met infrarood (IR) technologie vergemakkelijkt. De matjes en rollen zijn zacht en gemaakt van pure cellulose, waardoor ze 100% plasticvrij zijn. Ze zijn gecertificeerd volgens de EU-norm UNI 11743:2019, ondersteund door CPI en geaccepteerd in de Britse recyclingsystemen.

Cijfers uit een DEFRA-rapport uit 2018 illustreren de omvang van de mogelijkheden van het nieuwe product: alleen al in het VK belanden elk jaar meer dan 5,3 miljard fruitpads op stortplaatsen, wat genoeg afval is om bijna een half miljoen tennisbanen mee te bedekken. 24% van het in balen geperst stro, 2,87 miljoen ton, is ongebruikt gewasafval. Huishoudens in het VK gooien elk jaar ongeveer 6,4 miljoen ton eetbaar voedsel weg, terwijl voedselafval wereldwijd verantwoordelijk is voor minstens 8% van de uitstoot van broeikasgassen.

Voor meer informatie:
Elliot
Tel: +44 (0)1706 643122
[email protected]
www.elliottabsorbents.co.uk

Publicatiedatum: