Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China investeert in aardappelteelt

China wordt erkend als wereldleider in de aardappelteelt, met een productie van bijna 100 miljoen ton op ongeveer 5 miljoen hectare. Deze teelt benadrukt de rol van de aardappel in de voedselzekerheid van het land en de evolutie in de landbouw. Dr. Simon Heck, directeur-generaal van het International Potato Center (CIP), benadrukt dat China dankzij zijn gevarieerde geografie het hele jaar door aardappelen kan verbouwen. Daarnaast profiteert het land van bloeiende wereldwijde samenwerking en technologische vooruitgang in de sector.

In een gesprek met China Daily wees Heck op de toestroom van investeringen uit sectoren zoals bouw en onroerend goed naar de aardappelteelt in China. Deze trend benadrukt de groeiende economische relevantie van het gewas. Hij benadrukte het belang van de aardappel in het noorden van China, waar de veelzijdigheid van de aardappel bijdraagt aan de voedselzekerheid. Sinds 1978 werkt het CIP samen met Chinese instellingen om de productie van aardappelen en zoete aardappelen te verbeteren. Deze samenwerking heeft geleid tot belangrijke bijdragen, zoals het delen van genetische bronnen en de ontwikkeling van belangrijke aardappelrassen zoals "Cooperation 88" en "Jizhangshu".

Met betrekking tot klimaatverandering merkte Heck op dat deze gevolgen heeft voor de traditionele aardappelteeltgebieden in China. Het CIP ontwikkelt daarom nieuwe rassen die beter bestand zijn tegen toekomstige klimaatomstandigheden. Hij benadrukte dat China een leidende rol kan spelen in het creƫren en exporteren van klimaatbestendige, waterefficiƫnte aardappelrassen. Heck onderstreepte ook het belang van wetenschap en innovatie bij het overwinnen van de uitdagingen in de sector en wees op de rol van kunstmatige intelligentie bij het optimaliseren van middelen voor duurzame teelt. Hij benadrukte de kansen voor sectoroverschrijdende samenwerking, zoals het benutten van biotechnologische innovaties van andere gewassen, voor verdere vooruitgang in de Chinese aardappelsector.

Bron: China Daily

Publicatiedatum: