Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grober Galindo van La Campiña:

"Lichte uitbreiding van de gemberteelt in 2025 verwacht"

Dit jaar heeft de gemberteelt in Peru te maken gehad met een daling door de aanwezigheid van plagen zoals Erwinia en Ralstonia, waardoor de export is afgenomen ten opzichte van voorgaande jaren. "De oogst in 2024 was lager als gevolg van deze plagen, maar we verwachten dat het seizoen 2025 beter zal zijn, met een lichte uitbreiding van de teeltgebieden," zegt Grober Galindo, directeur van La Campiña. Ondanks deze moeilijkheden heeft het bedrijf ervoor gekozen om prioriteit te geven aan technische ondersteuning van telers en het invoeren van goede teeltpraktijken in haar strategie tegen het voorkomen van plagen.


Grober Galindo, directeur van La Campiña, neemt deel aan de Global Produce and Floral Show in Atlanta

La Campiña blinkt uit in de export van biologische producten, vooral gember, uit de Centraal Peruaanse jungle regio, voornamelijk in de provincies Satipo en Chanchamayo. Het bedrijf heeft solide commerciële relaties ontwikkeld, vooral met Organic Sur in Europa, waardoor het zijn portfolio heeft kunnen diversifiëren met gemberderivaten, zoals sap en meel.


Gemberderivaten in sap

"Een van de grootste zorgen van de sector is het informele karakter van de gembersector, dat de marktprijzen beïnvloedt. Bedrijven die niet voldoen aan kwaliteits- en traceerbaarheidsnormen hebben de neiging om producten tegen lagere prijzen aan te bieden, ten nadele van bedrijven die wel voldoen aan internationale regelgeving en normen zoals biologisch. Informaliteit beperkt ons vermogen om concurrerend te zijn, omdat formele bedrijven zoals het onze hogere kosten hebben om kwaliteit te garanderen en aan alle regelgeving te voldoen," aldus Grober.

"Met de toenemende beperkingen op de Europese markt, vooral op het gebied van chemische controle en veldcertificering, richt La Campiña haar strategie op het diversifiëren van haar markten en het versterken van haar aanwezigheid in de Verenigde Staten. Tegen 2025 willen ze tussen de 30 en 40 containers verse biologische gember naar deze markt exporteren, gebruikmakend van de mogelijkheden die de Amerikaanse consumenten bieden, die steeds meer geïnteresseerd zijn in gezonde en duurzame producten", voegt hij eraan toe.

"Wat de prijzen betreft, heeft de markt positief gereageerd op de lagere productie, waardoor de telers betere marges konden behalen. In het geval van de Verenigde Staten ligt de prijs voor een karton van 30 pounds (13,6 kg) biologische gember tussen de $32 en $33, een gunstig cijfer vergeleken met voorgaande jaren. In Europa hebben we er echter voor gekozen om voornamelijk gemberderivaten te verschepen vanwege plaagbeperkingen en strenge chemische controle," besluit Grober.

Voor meer informatie:
Grober Galindo, algemeen directeur
La Campiña Peru S.A.C.
Tel: +51 994 412 070
[email protected]
https://lacampinaperu.com/

Publicatiedatum: