Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio Procam (Spanje)

"Kleine avocado-oogst, maar goede maten en kwaliteit"

Er worden weer volop biologische Bacon avocado's met groene, gladde schil geoogst in het zuiden van Spanje. "We hebben op 5 oktober de eerste Bacons op de markt gebracht en de afgelopen week zaten we qua volumes op volle capaciteit", zegt Fernando Martín, directeur van Bio Procam, een coöperatie in de provincie Granada. "We kunnen ze nog leveren tot half november, daarna schakelen we over op de Fuerte variëteit, die we twee of drie weken zullen kunnen aanbieden."

"Het Bacon seizoen begon erg goed wat betreft vraag en prijzen. Hoewel de prijzen zijn gedaald ten opzichte van de eerste week van verkoop, is het fruit nu op zijn best", geeft Fernando Martín aan. "Dit jaar verwachten we een beperkte avocado-oogst, net als vorig jaar, maar met een overvloed aan middelgrote en grote maten en, naar mijn mening, een betere kwaliteit", voegt hij eraan toe.

"De vraag naar Bacon is goed omdat er nog steeds niet veel Spaanse Hass beschikbaar is op de markt. Want wanneer dat ras volop beschikbaar komt, stoppen de meeste handelaren en retailers met het kopen van avocado's met gladde schil. Vroeger waren er supermarktketens die een lijn voor dit type avocado in stand hielden, maar het wordt steeds moeilijker om ze te introduceren als er voldoende Hass beschikbaar is", legt de manager uit.

"Op dit moment is er ook een aanvoer van Hass avocado's uit Marokko, maar omdat ze geen bio-certificering hebben, vormen ze geen concurrentie voor ons", aldus Fernando Martín. Tussen half en eind november zal Bio Procam beginnen met de verkoop van de eerste Hass avocado's.

De coöperatie blijft groeien in areaal, hoewel de opbrengst door de invloed van het klimaat nog niet is toegenomen. "In de afgelopen drie jaar hebben we vrij beperkte opbrengsten gehad door de impact van de hittegolven op de bloei en vruchtzetting", legt Martín uit.

Bio Procam brengt ook steeds meer biologische komkommers, waaronder snackkomkommers, op de markt. Sinds eind september zijn aubergines en paprika's verkrijgbaar en binnenkort begint de coöperatie met courgettes en bonen.

Het tomatenseizoen begint over ongeveer veertien dagen, drie weken later dan normaal. "Iedereen belt ons en vraagt of we nu al tomaten kunnen aanbieden, maar dit jaar zijn ze later aangeplant. Over het algemeen is het groenteseizoen begonnen met een goede vraag en hoge prijzen", besluit de manager van Bio Procam.

Voor meer informatie:
Fernando Martín
Bio Procam
Ctra. Almería km. 1,6
Motril (Granada) – Spanje
Tel: +34 958600306
[email protected]
www.procamsca.com

Publicatiedatum: