Tholen - De SIAL 2024 in Parijs bracht van 19 tot en met 23 oktober weer duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. De beurs is in het 60-jarig bestaan uitgegroeid tot één van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld.
Voor AGF kwamen we met name in hal 2, hal 5A en hal 8 de nodige interessante exposanten tegen. De Nederlandse AGF-exposanten waren veelal gericht op noten. En vanuit België stonden de nodige in diepvriesgroenten gespecialiseerde spelers op de beurs. Allen toonden ze zich tevreden met de kwaliteit en de kwantiteit van het toegestroomde publiek. De beurs trekt van oudsher veel handelaren.
Klik hier om de fotoreportage te bekijken.
Top The Onion Group, Maejor Nuts, Herbafrost en Nutland
Scelta Mushrooms toonde in de stand trots de innovatieprijs die ze wonnen in de categorie 'Intermediate food products'. Het winnende product is het ingrediënt Fungible, waarmee voedingsproducenten in zowel dierlijke als plantaardige producten het vetgehalte kunnen verlagen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de smaak of textuur. Fungible is een vetvervanger op basis van witte champignons.
Bij de andere stands viel op dat meerdere bedrijven investeren in snacks en tussendoortjes. Salud Foodgroup Europe presenteerde de Avokatsu Bite, met avocado, edamame en katsu curry. En Global Fries biedt naast friet nu ook diverse snacks aan. Ardo richtte de spotlight op de nieuwe Corn Ribs, waarmee ze inspelen op de trends die ze zien in de foodservice. Fruit Layer presenteerde appel- en zoete aardappelchips. En Maejor Nuts bracht nieuwe gedroogde fruit cubes uit Zuid-Afrika (blackberry) mee naar de beurs.
Coen Rosdorff, die namens Promosalons verantwoordelijk is voor de promotie van o.a. de SIAL, vertelde op de beursvloer al dat de beurs zo'n 7% meer bezoekers trok dan in 2022. "Deze beurs heeft de Coronatijd goed overleefd, het draait ontzettend goed. De beurs was dit jaar eind maart al uitverkocht, zo'n twee/drie maanden eerder dan in aanloop naar de vorige editie. We zijn nu al begonnen met de voorbereidingen voor 2026. Ongeveer 30% van de exposanten is aan het eind van deze week al ingeschreven voor de 2026-editie."
Scelta Mushrooms, Salud Foodgroup Europe, Fruit Layer en Smit's Uien
De volgende editie van de SIAL in Parijs vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober 2026.