Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium Water en Voedselveiligheid

Op dinsdag 10 december 2024 organiseert de Stichting Food Micro in Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt een symposium, waarin sprekers ingaan op actuele onderwerpen rond waterkwaliteit in relatie tot voedselveiligheid.

"Op dit symposium gaat de aandacht uit naar onder andere het borgen van de microbiologische en chemische kwaliteit van water dat gebruikt wordt bij de productie van levensmiddelen (o.a. waswater), hygiënevraagstukken, wet- en regelgeving vanuit de NVWA, besparen en hergebruik van water, biofilms, detectiemethoden om microbiële en chemische contaminanten te detecteren en technologie om contaminanten te verwijderen uit water."

De Nederlandstalige symposia bieden voldoende ruimte voor discussie en zal daar in het programma rekening mee worden gehouden. Sprekers zijn onder andere:

  • Peter van Bodegom (Institute of Environmental Sciences, Rijksuniversiteit Leiden): De kwaliteit van water bij de bron.
  • Joep Widdershoven (NVWA): Voedselveiligheidsvraagstukken rond water.
  • Patrick Smeets (KWR, Nieuwegein): Waterkwaliteitseisen, 'fit for purpose' water in voedingsindustrie.
  • Koen de Reu (ILVO): Karakterisatie van en interacties in biofilms in levensmiddelenbedrijven met een vochtige productieomgeving.
  • Tim van den Toorn (Watter, Tynaarlo): De rol van in situ geproduceerd HOCl in voedselveiligheid: duurzamer, veiliger en effectief.
  • Adrie Atsma (Vitens N.V.): Nieuwe meetmethodes en normalisatie voor drinkwateronderzoek.
  • Twan Koenen (IWC-International): Verbetering (microbiële) productkwaliteit door procestechnologische benadering van hygiëne.
  • Michel Witmer (Normec GroenAgroControl): Hygiëne binnen AGF vers en verpakkingsbedrijven.

Deelname-informatie
Tot 1 november 2024 bedragen de inschrijfkosten € 275,- p.p.; daarna € 325,- p.p. Gepensioneerden zijn bij de Stichting Food Micro welkom en kunnen intekenen tegen een gereduceerd tarief van € 65,- p.p.

Registeren kan hier

Voor meer informatie:
FoodMicro
www.foodmicro.nl

Publicatiedatum: