Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour: Consumenten kopen meer biologische en merkproducten

Tsjechië: Kaufland streeft naar netto nul in 2050
Kaufland heeft zich aangesloten bij Lidl, de stalgenoot van de Schwarz Group, en plannen aangekondigd om in 2050 in de hele waardeketen, inclusief Scope 3-emissies, emissievrij te zijn.

VK: Waitrose wint Sustainable Food and Farming Award van Compassion in World Farming
Waitrose heeft de Sustainable Food and Farming Award gewonnen voor haar baanbrekende "Farming for Nature" initiatief tijdens de Compassion in World Farming (CiWF) 2024 Good Farm Animal Welfare Awards. Deze prestigieuze onderscheiding erkent Waitrose's inzet om haar telers in het VK te ondersteunen bij het produceren van vlees, zuivel, groenten, fruit en eieren met een hoger welzijn op een manier die dieren in het wild en het milieu beschermt, verbetert en herstelt.
Bron: johnlewispartnership.media

Zweden: ICA Gruppen's verslag voor het derde kwartaal 2024
De geconsolideerde netto-omzet steeg in het derde kwartaal met 6,5% tot SEK 39.362 mln en het bedrijfsresultaat, exclusief items die de vergelijkbaarheid beïnvloeden, was iets hoger dan vorig jaar, SEK 2.068 mln. De prestaties van ICA Zweden gedurende het kwartaal waren stabiel met toegenomen marktaandelen en een e-commerce die blijft groeien. Prijsinvesteringen leidden tot een zwakkere operationele marge, een ontwikkeling die slechts gedeeltelijk werd gecompenseerd door verbeterde efficiëntie en lagere kosten. De operationele winst van ICA Zweden bedroeg SEK 1.200 mln. Rimi Baltic's focus op efficiëntieverbeteringen evenals zeer actieve inspanningen met betrekking tot productassortiment en seizoenen, leidden tot een winststijging van 38,3% ten opzichte van 2023, tot SEK 297 mln.
Bron: icagruppen.se

Exotec robots verwerken nu eerste orders bij Auchan Luxemburg
Auchan Retail Luxembourg is de eerste retailer in Luxemburg die het Skypod-systeem van Exotec gebruikt in zijn dc in Dudelange. In de vestiging van Auchan heeft Exotec 37 robots geïnstalleerd om de orderverwerking te automatiseren, met als doel de werkdruk van magazijnmedewerkers lichter en aangenamer te maken.
Bron: retailtechinnovationhub.com

Frankrijk: Carrefour ziet consumentenvertrouwen verbeteren nu prijsverlagingen verkoop stimuleren
Carrefour, Europa's grootste foodretailer, laat weten dat het winkelend publiek meer biologische en merkproducten koopt, een teken dat het consumentenvertrouwen is toegenomen, waardoor de omzet in het derde kwartaal is verbeterd. Carrefour hield vast aan zijn jaarlijkse financiële doelstellingen en zei dat prijsverlagingen het hebben geholpen marktaandeel terug te winnen van rivalen in Frankrijk. De groepsomzet van Carrefour in het derde kwartaal bedroeg 23,983 miljard euro, goed voor een like-for-like groei van 8,8% op jaarbasis, in lijn met de marktverwachtingen voor een groei van 8,6%.
Bron: reuters.com

Zweden: Groei in alle segmenten en sterke marktposities
Axfood vat een derde kwartaal samen met een aanhoudende positieve trend in klantenverkeer, toegenomen volumes en versterkte marktposities, ondanks hoge vergelijkingscijfers. Samenvatting derde kwartaal: De netto-omzet bedroeg SEK 20.902 mln, een stijging van 3,0%. De retailhandelsomzet bedroeg SEK 16.427 mln, een stijging van 3,5%. Het bedrijfsresultaat bedroeg SEK 1.007 mln. Het bedrijfsresultaat in de voorgaande periode bevatte posten die de vergelijkbaarheid beïnvloedden van SEK -60 mln. De brutowinstmarge was 4,8% (5,1).
Bron: axfood.com

Publicatiedatum: