Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen zouden rond half november moeten dalen

15 dagen vertraging van Indiase uienoogst

De uienmarkt in India is de laatste tijd nogal volatiel, zegt Anil Katharani van de Indiase exporteur van AGF Kathrani Exports: "Zoals het oude Chinese spreekwoord zegt: 'Verwacht altijd het onverwachte'. Dit geldt met name voor de uienexport in India. Ondanks analyses van experts hebben recente ontwikkelingen ons verrast, inclusief onszelf."

Deze onvoorziene ontwikkelingen zijn onder andere de vertraging van de uienoogst, legt Katharani uit. "Door de zware regenval in Nashik is de oogst van nieuwe uien 15 dagen vertraagd. Ondertussen zal het aankomende Deepavali-festival veel markten sluiten, waardoor het tekort aan arbeidskrachten zal toenemen als de arbeiders naar huis terugkeren. Regio's in het zuiden hebben te maken met soortgelijke weersproblemen, maar er wordt voorspeld dat de lucht in Nashik en het zuiden binnen een dag of twee zal opklaren."

Volgens Katharani zal de aankomende nieuwe uienoogst de druk op de markt wat betreft de prijzen wat wegnemen: "We verwachten over ongeveer 10 tot 15 dagen meer nieuwe uien uit Nashik, wat de algehele kwaliteit zou moeten verbeteren en mogelijk de prijzen zou moeten verlagen. Daarom raden we aan om de aankoop van uien 10 tot 15 dagen uit te stellen of alleen te kopen als het echt nodig is. De exportheffing van 20% op uien blijft van kracht en er zijn geen verdere verlagingen aangekondigd door de regering."

Er wordt ook verwacht dat de nieuwe uienoogst een recordoogst zal zijn, dus de beschikbaarheid zal geen probleem zijn, aldus Katharani. "Gunstige weersomstandigheden hebben geleid tot extensief zaaien, wat resulteert in een verwachte recordoogst die de opbrengsten van voorgaande jaren zal overtreffen. Op dit moment zijn de binnenlandse prijzen concurrerend met de internationale prijzen, maar door de exportheffingen zijn ze iets hoger. Zodra de heffing wordt opgeheven en de nieuwe oogst binnenkomt, zullen de prijzen dalen, waardoor export haalbaarder wordt. We verwachten een neerwaartse markttrend van midden tot eind november wat de prijzen betreft."

"Voor ons bedrijf zijn de belangrijkste exportbestemmingen Maleisiƫ, Indonesiƫ, de Golfstaten en Sri Lanka. De vraag blijft het hele jaar door stabiel, met een jaar-op-jaar groei. Overheidsinterventies om de binnenlandse markten te reguleren hebben echter af en toe invloed op de export," besluit Katharani.

Voor meer informatie:
Anil Katharani
Kathrani Exports (India) Pvt Ltd
Tel: +91 9820 033 596
[email protected]

Publicatiedatum: