Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Prima start voor Braziliaanse meloenen, ook Piel de Sapo wordt steeds beter opgepakt"

Tholen - Het Braziliaanse meloenenseizoen kende dit jaar in Europa een goede start. "Het seizoen startte op een vrij lege markt omdat het Spaanse seizoen vrij vroeg was afgelopen. Daarnaast had Brazilie her en der wat problemen met koude nachten, waardoor met name de Galia en Cantaloupe niet zo wilde groeien, maar dit zorgde wel voor een mooi prijsniveau op de markt", vertelt Bertus Schipper van Zoutewelle.

"Voor Galia en Cantaloupe tikten we zelfs de 15 euro voor 5 kilo aan en dat zijn prima prijzen. Ook de watermeloenenmarkt hobbelt goed door. Die kiloprijs zat zelfs op de 1,20 euro, maar is nu gezakt naar 1 euro. De afzet van gele meloenen verloopt wel wat lastiger, die prijzen zijn na een prima start gezakt naar een niveau rond de 7 euro. Maar als van de vijf soorten die we voeren - Galia, Cantaloupe, watermeloenen, gele meloenen en Piel de Sapo- er het drie prima doen, mogen we niet klagen", constateert Bertus.

"Ondanks de opkomst van bijvoorbeeld pitloze mini-watermeloenen houden wij het bij deze vijf soorten, die we al jaren voeren. Dat bevalt uitstekend. Eerdere jaren was de afzet van de Braziliaanse Piel de Sapo-meloenen nog weleens lastig als er nog Spaans aanbod was, maar je ziet dat dit meloentype steeds meer gewaardeerd wordt. Voorheen gingen de Braziliaanse Piel de Sapo's vooral naar zuidelijke landen als Portugal en Spanje, maar de laatste jaren wordt deze meloen ook steeds meer in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland opgepakt."

"Daarbij helpt het milde weer in Europa de afzet zeker mee, al kun je daar ook niet altijd van op aan. Ook bij -5 graden vorst zijn er de laatste jaren weleens enorm hoge prijzen gemaakt, al naar gelang de beschikbaarheid en aanvoer. Het belangrijkste is dat Europa niet wordt overladen. We hebben best wel wat mindere jaren gehad voor Braziliaanse meloenen, maar vorig jaar was goed en nu ziet de start er in elk geval ook fatsoenlijk uit."

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
Tel.: +31 (0)180 642364
[email protected]
www.zoutewelle.com