Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24, 25 en 26 november

Interpom in teken van aardappelsector in versnelde transitie

Op 24, 25 en 26 november 2024 wordt de volgende editie van Interpom gehouden. Deze dagen verwelkomen 330 exposanten uit 15 landen zowel telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaren in verse en verwerkte aardappelen op hun standen in Kortrijk Xpo. "De beurs zit op maximale capaciteit en vormt het vakplatform bij uitstek om de laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties in de sector te volgen. De komende editie staat in het teken van een aardappelsector in versnelde transitie en verwacht opnieuw 20.000 bezoekers uit 50 landen, die uitkijken naar de voorbereidingen voor het komende seizoen", zo meldt de organisatie.

Christophe Vermeulen, CEO Belgapom: "In de aanloop naar Imterpom hoor je telkens weer dezelfde opmerking terugkomen: we zullen weer weten waarover gebabbeld op de beurs! Daarom dacht ik het de bezoekers en standhouders makkelijk te maken dit jaar en alvast een lijst met topics mee te geven: het natte voorjaar en de late rooi, de problemen met gesneden pootgoed, de ziektedruk, de evolutie van de aardappelprijzen, MAP7, de groei van de industriële capaciteit, de zakelijke bewegingen in de sector, het waterprobleem, het verdwijnen van gewasbeschermingsmiddelen en uiteraard: het weer in het algemeen. Maar ik zou ook een suggestie willen doen. Op Interpom is de ganse sector vertegenwoordigd. Laat ons die drie dagen benutten om met elkaar in gesprek te gaan en te kijken waar we elkaar kunnen versterken. De duurzame transitie komt in een stroomversnelling. Van teler tot retailer, iedereen moet mee in bad. Met Belgapom trekken we stevig aan de kar, maar het échte werk zal op het terrein moeten gebeuren. Wij willen het kroonjuweel van de Belgische agro-industrie veiligstellen voor de (verre) toekomst. Dus: laat ons daarover praten. En kom zeker naar ons vernieuwd seminarie-programma. Ik beloof dat het zal knetteren van inspiratie!".

Nieuw: keynotes & panelgesprekken
Belgapom, de beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en -verwerking, heeft een programma samengesteld met elke dag in de voormiddag een keynote gevolgd door een
panelgesprek in de namiddag. Op de drie beursdagen komen respectievelijk de drie thema's
industrie, landbouw en water aan bod. Belgapom zal telkens een korte stand van zaken presenteren over het thema om daarna in debat te gaan met experts in de materie. Christophe Vermeulen, CEO van Belgapom, wordt de moderator van de sessies.

Klik hier voor het volledige programma

Voor meer informatie of reserveren:
Interpom 2024
[email protected]
www.interpom.be

Publicatiedatum: