Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finalisten kookwedstrijd Week van de Smaak proeven tomaten bij REO Veiling

Vanaf volgende week vrijdag 1 november tot en met zondag 10 november is het in Vlaanderen en Brussel weer tijd voor de Week van de Smaak. "Deze week is een heerlijke happening die zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak, voeding en eetcultuur. Met tal van activiteiten krijgt de Week van de Smaak traditioneel een luide weerklank in Roeselare, daar waar de REO Veiling is gevestigd in het hart van Midden West-Vlaanderen", zo meldt de veiling.

Een vast ingrediënt van de Week van de Smaak is een kookwedstrijd waarbij Roeselare haar hobbykoks uitdaagt voor een culinaire challenge. Een vakjury onder leiding van juryvoorzitter en bekend tv-kok Piet Huysentruyt gaat deze keer op zoek naar de beste receptuur voor een West-Vlaamse keukenklassieker: balletjes in tomatensaus. Nogal wat hobbykoks schreven zich in voor de kookwedstrijd. Op basis van hun ingezonden recepten werden vijf finalisten geselecteerd. Ze waren te gast op de REO Veiling voor een kennismaking met het belangrijkste REO-product: tomaten. Goed voor 21% van de REO-jaaromzet in 2023.

"De jury van de kookwedstrijd hecht groot belang aan het gebruik van lokale producten. Het leek ons dan ook waardevol om de finalisten uitgebreid te laten kennismaken met de tomaten van bij ons", stelt Remie Dewitte, commercieel directeur van de REO Veiling die een 10-tal verschillende soorten tomaten in huis heeft. "Onze sappige smaakmakers vind je nagenoeg het jaar rond in de winkel. Deze grote beschikbaarheid heeft veel te maken met hun goede productkwaliteit doorheen de seizoenen. Een goede productkwaliteit begint met een strenge selectie van tomatenrassen. De variëteiten die door de tomatenproducenten van de REO Veiling worden geteeld, zijn zorgvuldig geselecteerd op smaak, kleur en stevigheid. Het telen gebeurt bovendien ook nog eens op een moderne en duurzame manier."

"De ene tomaat is inderdaad de andere niet. Je hebt ze in allerlei kleuren, vormen, smaken en maten. Zo bestaat een tomaat specifiek voor elk gerecht", gaf Rik Decadt, manager studiedienst REO Veiling, nog mee aan de finalisten tijdens zijn uitleg over de verschillende soorten tomaten die ze kunnen gebruiken bij het maken van hun balletjes in tomatensaus. Niemand van de finalisten wou achteraf prijsgeven welke tomaat het wordt. Het is daarvoor wachten tot morgen (zaterdag 26 oktober). Dan wordt de finalewedstrijd gehouden.

De winnaar krijgt de kans om haar/zijn bekroonde receptuur te serveren aan 500 nieuwsgierige fijnproevers tijdens een eetfestijn op zondag 10 november, de apotheose van de Week van de Smaak 2024 in Roeselare.

Voor meer informatie:
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
8800 Roeselare, België
Tel.: +32(0)51 23 12 11
[email protected]
www.reo.be

Publicatiedatum: