Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positief Pools bloemkoolseizoen loopt ten einde

Het Poolse bloemkoolseizoen staat op het punt te worden afgesloten. Volgens Kornelia Lewikowska, inkoopmanager voor de Poolse groentenexporteur Green Best, is het een positief jaar geweest: "Dit jaar was het bloemkoolseizoen erg succesvol voor ons. Hoewel we grotere hoeveelheden bloemkool hadden verwacht dan er beschikbaar waren, was de vraag naar het product zeer groot. Over het geheel genomen zijn we erin geslaagd om meer bloemkool te exporteren dan in de voorgaande jaren."

Ondanks de gestegen prijzen voor bloemkool, zegt Lewikowska dat de export er helemaal niet onder geleden heeft. "De bloemkoolprijzen waren dit jaar hoger dan het jaar ervoor, maar gelukkig waren de prijzen niet hoog genoeg om onze verkoop te vertragen. Zoals altijd bepaalt het weer hoeveel bloemkool we beschikbaar hebben. We verkochten het grootste deel van onze bloemkool aan Tsjechiƫ en Slowakije, maar ook Frankrijk was een solide markt."

Aangezien de bloemkool succesvol is geweest, is de kans groot dat het areaal in Polen weer zal toenemen, zoals onlangs al is gebeurd, legt Lewikowska uit: "De bloemkoolteelt in Polen doet het goed. Dankzij de grote verkoop van bloemkool planten telers van jaar tot jaar meer. Wat logistiek betreft, is er een gebrek aan transport met twee chauffeurs voor dezelfde vrachtwagen, zodat ze elkaar kunnen afwisselen. Dit komt vooral door een tekort aan chauffeurs in het algemeen, waardoor het moeilijk kan zijn om van de ene dag op de andere transport te vinden."

En daarmee komt het seizoen van de Poolse bloemkool snel ten einde, zegt Lewikowska. "Op dit moment in het jaar exporteren we eigenlijk nog steeds de laatste partijen bloemkool, maar dit zijn geen grote hoeveelheden meer. Al met al loopt het succesvolle seizoen langzaam ten einde."

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Tel.: +48 737 60 28 48
[email protected]
www.greenbest.pl

Publicatiedatum: