Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarrond gele cherrypruimtomaten

Dankzij kasteelt kan er jaarrond geoogst worden op Sicilië. Ook telersvereniging Albani slaagt er dankzij goed management en technische ondersteuning aan de leden in om het hele jaar door groenten beschikbaar te hebben.

Giovanni Albani

Een van de producten in het doorlopende programma is de gele cherrypruimtomaat. Het ras dat Albani teelt, is productief en doet het zeer goed op de markt.

Voorzien in de vraag van de markt
"We hebben de nodige vaardigheden verworven om de teelt van deze variëteit rendabel te maken", zegt verkoopdirecteur Giovanni Albani. "De kwaliteit blijft goed standhouden na de oogst en daarom is deze tomaat ook geschikt voor export. Ons areaal is de afgelopen drie jaar vervijfvoudigd, maar het blijft natuurlijk een nicheproduct. We zijn ondertussen een van de belangrijkste leveranciers van gele cherrypruimtomaten, zowel op de Italiaanse als Europese markt."

Een lange en hete zomer
"Wat zeker is, is dat we een van de weinigen zijn die dit product zelfs in de zomer kunnen garanderen", vertelt Albani. "We hebben daar al lof voor gekregen van onze retailklanten, zeker in de voorbije zeer hete en droge zomer."

Hogere prijzen door toegevoegde waarde
"Het bewijs van het succes van dit product zijn de hoge telersprijzen. Momenteel betalen we onze leden meer dan € 4 per kilo. Om de aanvoer van dit product ononderbroken te kunnen garanderen is een zeer hoge mate van professionaliteit nodig, maar tot nu toe hebben we onze afnemers nog nooit teleurgesteld. We bevinden ons nu op het hoogtepunt van de afzet en de prijzen zullen zeker niet altijd zo hoog zijn, maar toch zijn ze gerechtvaardigd voor een specifiek product als dit", besluit Giovanni Albani.

Voor meer informatie:
Albani O.P. Società Cooperativa Agricola
Via Pozzo Bollente 126
97019 Vittoria (RG) – Italië
Tel: +39 3460892271
[email protected]
www.albaniop.it

Publicatiedatum: