Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10% meer gember verwacht in China

In China is de gemberoogst rond 10 oktober begonnen. Eind november komt de nieuwe verse gember op de markt, eind december het gedroogde product. Momenteel worden nog de laatste volumes oude gember afgezet. De prijs is stabiel.

"Omdat de temperatuur hoger is geweest dan gebruikelijk loopt de oogst ongeveer een maand vertraging op", stelt Zhang, verkoopmanager van teler en exporteur Jining Xingyuan uit Shandong. "Het areaal is iets groter dan vorig jaar, er zal ongeveer 10% meer gember geoogst worden. De maatvoering en de kleur lijken beter te zijn dan vorig seizoen."

Volgens Zhang wordt 80% van de Chinese gember door de telers zelf opgeslagen in ondergrondse koelruimtes en slechts 20% door gespecialiseerde bedrijven, die omwille van de prijs momenteel voorzichtig zijn om nieuwe gember te kopen. "Na een periode van stabiele prijzen verwacht ik een daling op de iets langere termijn. Daarnaast kan een stijging van de zeevrachtprijzen in de aanloop naar Kerst de vraag natuurlijk wat doen dalen."

Naast gember en knoflook exporteert Jining Xingyuan ook pomelo's en citroenen.

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan
Jining Xingyuan Fruits & Vegetables Co.
Whatsapp: +86 15853798811 (China)
[email protected]