Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerdere oogstronden om beste citrus te garanderen

"Om onze handelspartners een eersteklas product te garanderen, oogsten we het citrus bij optimale rijpheid. Dit betekent evenwel hoge arbeidskosten, aangezien het fruit in de boomgaard niet in één keer wordt geplukt. We oogsten enkel het fruit met de juiste maat en kleur", zegt Giancarlo Auteri, verkoopmanager bij het Siciliaanse Auterfruit.

Gaetano en Giancarlo Auteri

Auterfruit teelt op Sicilië, een ideaal gebied voor de citrusteelt, biologisch en conventioneel citrus, met name Navel sinaasappelen, citroenen en Tarocco Gallo bloedsinaasappelen.

In het 300 m² grote pakstation wordt het fruit verwerkt volgens traditionele methodes en bij de juiste temperatuur opgeslagen om de gezonde eigenschappen en de smaak van het product te garanderen in het verkoopstadium. Door speciale zorg te besteden aan de verwerking wordt een houdbaarheid van 15-20 dagen bereikt.

"In Palagonia, in de provincie Catania, is er al meer dan 16 maanden geen regen van betekenis gevallen. En in juli en augustus tikten de temperaturen soms de 45 graden aan. Om de planten te ondersteunen, hebben we onze toevlucht moeten nemen tot irrigatie. Maar de dammen in Sicilië staan nu droog omdat er geen regen valt. Sicilië is overigens uitgeroepen tot een risicogebied voor woestijnvorming."

"De Siciliaanse tuinbouwsector heeft het niet gemakkelijk en daarom roepen we de consumenten op sinaasappelen te consumeren die in Italië zijn geteeld. Gelukkig is er ook in Italië een groeiende tendens om duurzaam geteeld en lokaal product te kopen."

"In de afgelopen jaren hebben we onze omzet verhoogd op de buitenlandse markt, mede dankzij een betrouwbare samenwerking met onze handelspartners, in de eerste plaats ItalFrutta Distribuzioni in Milaan, met wie we dagelijks samenwerken. Dit seizoen zullen we fruit van goede kwaliteit hebben en we zijn begin oktober kunnen starten dankzij een zorgvuldige selectie van het fruit in de boomgaarden."

"Ook onze online verkoop via www.aranceauterfruit.com groeit. We richten ons op de consument die belang hecht aan een transparante toeleveringsketen. We verzenden het citrus enkele uren na de oogst", besluit Giancarlo Auteri.

Voor meer informatie:
Gaetano Auteri
Azienda Agricola Auterfruit
Via Cesare Battisti, 32
95046 Palagonia (CT) – Italië
Tel: +39 347 726 3612
[email protected]
www.aranceauterfruit.com

Publicatiedatum: