Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste clementines uit Calabrië op de markt

Agricor, een telersvereniging uit de Zuid-Italiaanse provincie Cosenza, is begin oktober van start gegaan met de clementine-oogst. De vroege rassen zijn reeds geplukt en en er wordt nu overgeschakeld op de Spinoso en Comune clementines, waarmee het hoogtepunt van het seizoen wordt ingezet.

De volumes van de Comune clementines, die in de vlakte van Sibari bijzonder goed gedijen, zijn echter nog steeds ontoereikend en bovendien wordt verwacht dat de opbrengst iets zal krimpen. "Door de droogtesituatie moeten we onze boomgaarden blijven irrigeren", zegt voorzitter Natalino Gallo. "Bovendien is het 's nachts nog te warm, zo'n 16-17°C, wat vermijdt dat het citrus op kleur komt. We lopen dus een beetje achter op schema en de hoeveelheden zijn nog beperkt. Er hangt ook minder fruit aan de bomen. Het enige voordeel is dat de clementines erg zoet zijn. We verwachten vooral veel middelgrote clementines te oogsten."


Natalino Gallo, voorzitter van telersvereniging Agricor

Nu de oogst van de vroege rassen ten einde is, hoopt de sector met de Comune en Spinoso clementines over meer volumes te beschikken. Agricor denkt rond 10 november op volle kracht te draaien, terwijl komend weekend ook de afzet van het BGA-product van start gaat. "We hebben de kwaliteit bereikt voor het op de markt brengen van de eerste volumes van de Clementines van Calabrië met beschermde geografische aanduiding", vervolgt de voorzitter. "We hebben gewacht tot het sapgehalte, het aroma, het suikergehalte en de kleur optimaal waren om het BGA-seizoen te starten."

"Aandacht voor kwaliteit is een cruciale factor. Het risico op een terugslag bestaat immers als er citrus met te droog vruchtvlees en onvoldoende ontwikkelde smaakparameters op de markt wordt gebracht. En dan dalen de prijzen", besluit Gallo.

Voor meer informatie: www.gallofrutta.net/it

Publicatiedatum: