Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stichting Onze Groenteboer lanceert crowdfunding voor een tweede stadslandbouwlocatie

Stichting Onze Groenteboer kondigt de lancering van hun crowdfundingcampagne via CrowdAboutNow aan. Met deze campagne wil de stichting voldoende financiering verkrijgen om een tweede stadslandbouwlocatie te ontwikkelen en beheren, waar een combinatie van regeneratieve tuinderij en een voedselbos centraal staat. In totaal is minimaal 50.000 euro nodig om grond aan te kopen.

Stichting Onze Groenteboer werd opgericht vanuit de visie dat mensen weer een band moeten krijgen met de oorsprong van hun voedsel en de boeren die dit produceren. Sinds de oprichting in 2022 zet Onze Groenteboer zich in voor het ontwikkelen van landbouwsystemen die de natuur ondersteunen in plaats van uitputten. Samen met mede-oprichters Fabio Vicino en Anna de Vos bouwt Onze Groenteboer aan een voedselsysteem dat de biodiversiteit herstelt en de lokale gemeenschap voorziet van gezonde, onbespoten groenten. Hun eerste project, Onze Groenteboer Vreeland, voorziet inmiddels jaarlijks 200 families in de regio Amsterdam van lokaal en onbespoten geteelde groenten.

Land kopen
Om meer impact te maken willen ze met de stichting land aankopen zodat ze een nieuwe locatie kunnen starten. Dat ze het land kopen in plaats van pachten is een belangrijk onderdeel. Fabio Vicino, mede-oprichter van Onze Groenteboer, licht toe: "Er zijn tal van situaties te benoemen waarbij de boer na 1 tot 3 jaar het land moet verlaten omdat de landeigenaar uiteindelijk toch andere plannen heeft. "Door land te kopen en het mede-eigenaarschap met de gemeenschap te delen, zorgen we voor een verankering van landbouwgrond die bijdraagt aan een toekomstbestendig voedselsysteem en niet verloren gaat aan de commerciƫle markt als speculatieve grond ."

Crowdfunding voor impact
Het doel van de crowdfunding is om in de buurt van steden als Amsterdam, Utrecht of Den Haag, een tweede Groenteboer-locatie te realiseren. Een plek waar mensen niet alleen lokaal voedsel kunnen kopen, maar ook deel kunnen nemen aan het regeneratieve landbouwproces.

Anna de Vos, mede-oprichter van Onze Groenteboer, voegt toe: "De locatie is het kip-ei-verhaal, wanneer de financiering binnen is gaan we op zoek naar een passend stuk land. Maar de missie staat vast: elke investering draagt bij aan een systeem waarin gezonde voeding voor de lokale gemeenschap, gezonde grond en biodiversiteit voorop staan."

Voor meer informatie:
Onze Groenteboer
Nigtevechtseweg 37
3633 XR Vreeland
[email protected]
www.onzegroenteboer.nl

Publicatiedatum: