Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans kakiseizoen loopt nog een maand door

Er zijn twee perioden te onderscheiden in het Italiaanse kakiseizoen. "Dit jaar hebben we ongeveer 1.500 ton kaki's geoogst. Dat is meer dan vorig jaar, toen bepaalde streken door vorst waren getroffen. Tot de derde week van oktober was het fruit van uitstekende kwaliteit, daarna was het wat minder door de onophoudelijke regen", zegt Antonio Zani, sales manager bij telersvereniging Granfrutta Zani.

Antonio Zani

"De laatste partijen worden daarom zorgvuldiger geselecteerd en het percentage afgekeurd fruit is dus hoger. De maatsortering was grof tot halverwege het seizoen, daarna werd het fruit wat kleiner. Over het algemeen kunnen we spreken van een tevredenstellend seizoen."

"De afzet gaat nog een maand door", vervolgt Zani. "Het gros van onze kaki's zetten we af in Italië. Een derde wordt geëxporteerd, voornamelijk naar Oostenrijk en Zwitserland."

"De grotere maten worden verpakt in trays met twee of drie stuks, de tussenliggende maten per vier en ook in kartons van 24x40. De verpakkingen met de grote maten maken deel uit van de premiumlijn, een visitekaartje voor de grote supermarktketens die dit artikel in hun assortiment hebben", geeft Antonio Zani aan.

Vergeleken met vroeger is het teeltbeheer sterk veranderd. "Tot 10 tot 20 jaar geleden werd kaki beschouwd als een gemakkelijk te telen fruitsoort. Er moesten weinig gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast, soms geen, weinig teelthandelingen gesteld en er moest bijna niet worden bewaterd. Vandaag de dag is dat niet meer het geval: om een kwaliteitsproduct te verkrijgen waarmee je een inkomen kunt verdienen, moet je heel professioneel te werk gaan en budgetteren voor irrigatie, nauwkeurige bemestingsplannen en plaagbestrijding met vallen en gewasbeschermingsmiddelen", besluit Zani.

Voor meer informatie:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA) – Italië
Tel: +39 (0)546 695211
[email protected]
www.granfruttazani.it

Publicatiedatum: