Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ajos Agus Ramírez (Spanje)

Zoutvlokken met knoflook en truffel

Knoflook is een haast onmisbare smaakmaker in de gastronomie van veel landen. In Europa is Spanje de grootste teler en exporteur. "Het verkoopseizoen loopt vlot. De volumes zijn er, de kwaliteit ontbreekt niet en de vraag is tevredenstellend. De prijzen voor onze paarse knoflook van Las Pedroñeras zijn dan ook goed", zegt Agustina Ramírez van Ajos Agus Ramírez, een teeltbedrijf in de regio La Mancha. "Er zijn gebieden geweest waar het regende tijdens de oogst, maar wij hebben daar geen last van gehad. Onze kwaliteit is uitzonderlijk dit seizoen."

De prijzen weerspiegelen de kwaliteit van het product, met een gemiddelde telersprijs die aanzienlijk hoger ligt dan vorig jaar (+29,2%). De paarse knoflook – de Spaanse knoflook bij uitstek, die de voorbije twee seizoen evenwel zijn areaal heeft zien afnemen – is de hoogst geprijsde.

"Voor ons is er geen betere knoflook dan de paarse knoflook. Het is dan ook de enige soort die wij op de markt brengen. De paarse knoflook van Las Pedroñeras heeft een intens, kruidig aroma en culinaire en genezende eigenschappen die geen enkele andere knoflook bezit. Ze wordt zeer gewaardeerd door onze Spaanse en buitenlandse klanten."

"Half november beginnen we met het planten van de knoflook voor volgend seizoen. We zullen het areaal aanhouden, zo'n 50 hectare."

Vlechten en trossen
"We leveren de knoflook in vlechten en in trossen, twee aantrekkelijke formaten die zorgen voor een betere houdbaarheid en versheid in vergelijking met de gesneden knoflook. Persoonlijk hou ik ervan de knoflookproducten op alle mogelijke manieren te versieren."

"We verwerken ook zwarte knoflook, een product met zeer gezonde eigenschappen, en dit jaar gaan we een nieuw product op basis van knoflook lanceren dat we hebben ontwikkeld in samenwerking met een truffelteler: zoutvlokken met knoflook en truffel", vertelt Agustina. "Het is een project dat is ontstaan tijdens een reis die we hebben gemaakt met verschillende telers via de Vereniging voor de Plattelandsvrouw, waarbij we teeltbedrijven in verschillende Europese landen hebben bezocht. Deze maand hebben we het product gepresenteerd. Hoewel de zoutvlokken in de eerste plaats op de markt zullen worden gebracht in delicatessenwinkels, zijn er al verschillende buitenlandse klanten geïnteresseerd in dit product."

Voor meer informatie:
Ajos Agus Ramírez
Avda Juan Carlos I, 15 en 16
16660 Las Pedroñeras (Cuenca) – Spanje