Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodarcheoloog zoekt en vindt geschiedenis van ons voedsel

Als je iemand écht wil leren kennen, zegt een vuilbak soms meer dan een Facebookprofiel. Voor de foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh bestaat er dan ook geen grotere schatkamer dan een goedgevulde, middeleeuwse beerput. Aan de hand van uitwerpselen en afval uit lang vervlogen tijden, schetst hij in zijn boek 'Wat schaft de put?' een beeld van ons historisch dieet. VILT vroeg hem naar zijn onderzoek.

Ver hoeft hij niet te duiken om grote contrasten te zien, zo blijkt. "Het geld en de energie die we steken in onze voeding, is de afgelopen jaren sterk geminderd."

Publicatiedatum: