Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toenemende vraag naar bio-granaatappelen

Biologische granaatappelen winnen steeds meer terrein als topkwaliteit fruit op de Europese markt, mede dankzij het It's Bio-project van Aop Gruppo Vi.Va. Dit project promoot biologisch kwaliteitsfruit op de Italiaanse, Belgische en Griekse markten. Het eeuwenoude fruit, tegenwoordig een symbool van welzijn en duurzaamheid, speelt een centrale rol in de teelt en commerciële groei, en voldoet aan de toenemende vraag van consumenten die steeds meer waarde hechten aan gezondheid en duurzaamheid.

In Italië heeft de teelt van biologische granaatappelen de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door interesse in natuurlijke en duurzame producten. Het It's Bio-project heeft bijgedragen aan de versterking van de positionering, waarbij de nadruk ligt op variëteiten van hoge kwaliteit en milieuvriendelijke teeltprocessen.

Zelfs in België en Griekenland, belangrijke markten van het project, groeit de consumptie van biologische granaatappelen. Belgische consumenten waarderen de veelzijdigheid van de vrucht, die ideaal is voor smoothies, sla en desserts. In Griekenland heeft de granaatappel een sterke culturele traditie en wordt hij steeds meer gewaardeerd in zijn biologische versie, zowel vers als verwerkt.

Italië positioneert zichzelf als Europees leider in de teelt van biologische granaatappelen, met een groeiende focus op de duurzaamheid van de teelt. Italiaanse teeltbedrijven investeren in innovatieve technologieën om een product van topkwaliteit te garanderen. Dankzij het gunstige klimaat bieden de belangrijkste teeltgebieden, zoals Puglia en Sicilië, granaatappelen met een unieke en onmiskenbare smaak. Wat de teelt betreft, is biologische granaatappel bestand tegen droogte en ziekteverwekkers en leent zich daarom zeer goed voor biologische teelt door te kiezen voor de meest recente variëteiten, zoals Wonderful met een uitstekende smaakkwaliteit.

"We zien een groeiende belangstelling voor dit fruit," zegt Mirco Zanotti, voorzitter van Aop Gruppo Vi. Va. "Bij de teelt van granaatappelen zijn de geassocieerde OP Sole, Apofruit Italia en Codma betrokken. Bovendien is er een partnerschap ontwikkeld tussen het geassocieerde OP OrtoRomi, Apofruit Italia en het merk Canova voor de teelt van een lijn biologische extracten die worden verkregen met een innovatief koud proces zonder toevoeging van water, conserveringsmiddelen of suikers."

Voor meer informatie:
ItsBio
Tel: +39 0547 317780
[email protected]
www.itsbio.it

Publicatiedatum: