Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Spaanse mango's geoogst dan aanvankelijk verwacht

De mango's uit de Axarquía, een streek in de Zuid-Spaanse provincie Málaga waar meer dan 90% van de Europese mango's wordt geteeld, winnen terrein op de Spaanse markt en worden steeds populairder in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Portugal.

De Mango de Málaga-campagne heeft haar derde seizoen afgesloten met betere resultaten dan verwacht. Dit jaar werden 15.000 ton mango's geoogst, een kwart meer dan eind deze zomer was geraamd. "Het seizoen, dat langer duurde dan gepland, maakte uitbreiding mogelijk in supermarkten door heel Spanje", zegt Álvaro Palacio, voorzitter van AET, de Spaanse vereniging voor tropisch fruit.

"Gegeven de omstandigheden, zoals droogte, klimaatverandering en uitdagingen bij de bloei, zijn de uiteindelijke cijfers redelijk goed. Hoewel we de 20.000 ton van een paar jaar geleden niet hebben bereikt, zijn we met meer dan 15.000 ton ongeveer 25% boven onze verwachtingen uitgekomen."

Ook de prijzen bleven redelijk stabiel. De Osteen variëteit bracht gemiddeld € 1,50 per kilo op, en het Keitt ras € 1,20 per kilo. Deze prijsniveaus hielpen het verlies in opbrengst te compenseren. Toch benadrukt Palacio dat meer dan 30% van de mango's niet goed tot ontwikkeling kwam, wat zorgde voor een hoger percentage afgekeurde vruchten.

De vereniging benadrukt de positieve ontwikkeling van het merk en de groeiende waardering bij consumenten en retailers. Belangrijke factoren zijn de korte afstand tot de markt, de lage CO₂-voetafdruk, duurzame teeltmethoden en een aanzienlijk aandeel biologisch gecertificeerde percelen.

De mango uit Málaga moet concurreren met mango's uit andere delen van de wereld, die vaak een hogere milieubelasting hebben. Daarnaast voldoen de teeltmethoden in overzeese gebieden niet altijd aan de strenge EU-standaarden en wordt het fruit er soms te vroeg geplukt, wat de natuurlijke rijping verstoort.

Voor meer informatie:
Asociación Española de Tropicales
Tel: +34 952 965 824 (Spanje)
[email protected]
https://asociaciondetropicales.net

Publicatiedatum: