Na twee jaar bouwen is het Edeka Fruchtkontor Nord aan de Kleiner Grasbrook in Hamburg op 29 november officieel geopend. De openingsceremonie werd bijgewoond door de eerste burgemeester van Hamburg, dr. Peter Tschentscher van de Senaat van Hamburg, die het belang van het project voor de Hanzestad benadrukte. Met een investering van meer dan 60 miljoen euro geeft Edeka volgens de foodretailgroep een sterk signaal af ten gunste van duurzaamheid, efficiënte voedselvoorziening en Hamburg als vestigingsplaats.
Markus Mosa (links) en dr. Peter Tschentscher
Het logistieke centrum is een centraal importcentrum voor verse producten uit meer dan 90 landen wereldwijd en biedt state-of-the-art technologie op ongeveer 37.000 m². De capaciteit is verdubbeld tot meer dan 240.000 pallets groenten en fruit per jaar. Ongeveer 2,8 miljoen kartons bananen en tropisch fruit zoals mango's en avocado's worden jaarlijks gerijpt in 50 ultramoderne rijpkamers. Daarnaast ligt de focus van het nieuwe gebouw duidelijk op duurzaamheid: het centrum is uitgerust met zonnepanelen, afvalwarmtebenutting en oplaadinfrastructuur voor e-mobiliteit. Edeka Fruchtkontor Nord zal in eerste instantie werk bieden aan ongeveer 180 mensen.
Duurzame en toekomstbestendige voedselvoorziening
"Het nieuwe Fruchtkontor benadrukt onze toewijding aan een duurzame voedselvoorziening. Niet alleen breiden we onze capaciteiten aanzienlijk uit, we stellen ook de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie," zegt Markus Mosa, CEO van Edeka.
Voor meer informatie:
https://verbund.edeka.html