Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs die €105 miljoen aan financiering heeft opgehaald, gaat officieel van start gaat in Nederland. Het doel is restaurateurs te ondersteunen bij het optimaal benutten van hun keukencapaciteit middels een supply chain formule gekoppeld aan virtuele restaurant merken die zich richten op bezorging.
Clone heeft in de afgelopen elf maanden een Europese groei van 80% gerealiseerd. De investering van €105 miljoen stelt het bedrijf in staat door te groeien als een speler in de sector en biedt de sector een oplossing om hun keukencapaciteit optimaal te benutten, zo geeft het bedrijf aan.
Kapitaalinjectie van €105 miljoen
Sinds de oprichting in 2021 heeft Clone groeicijfers bereikt dankzij een substantiële kapitaalinjectie van €105 miljoen, inclusief een Series B-investering van €80 miljoen geleid door Kharis Capital, Verlinvest, en Conviviality Ventures. Deze financiële slagkracht stelt Clone in staat haar technologie verder te ontwikkelen en haar diensten uit te breiden naar nieuwe markten zoals Nederland, waar het bedrijf een grote vraag ziet naar efficiënte oplossingen voor maaltijdbezorging. "Clone heeft al meer dan 2500 restaurants geholpen om extra omzet te genereren door hun keukens om te vormen tot digitale franchises," zegt medeoprichter Alexandre Haggai. "Ons innovatieve model biedt lokale restaurants de mogelijkheid om virtuele merken te benutten.Via platforms als Uber Eats en JET creëren we waardevolle nieuwe inkomstenstromen, zonder dat extra investeringen in faciliteiten nodig zijn."
Transformatie bezorgmarkt
"De Nederlandse bezorgmarkt heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende digitale transformatie doorgemaakt. Clone zet de volgende stap en leidt een nieuwe revolutie in maaltijdbezorging," zegt Sam Klopper, de nieuwe algemeen directeur van Clone Nederland. "Ik wil restaurateurs echt helpen om het meeste uit deze ontwikkeling te halen. Door mijn ervaring met het laten groeien van foodtech-bedrijven heb ik gezien hoe krachtig de combinatie van technologie en slimme processen kan zijn."Klopper benadrukt dat de combinatie van technologische innovaties en strategische ondersteuning cruciaal is voor ondernemers die willen inspelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden. "In een markt die sneller verandert dan ooit, is het ons doel om restaurateurs de tools en inzichten te bieden die ze nodig hebben om niet alleen mee te komen, maar ook te winnen."
Bevoorrading gekoppeld aan technologie van Clone
Clone breidt in hoog tempo haar netwerk in Nederland uit door een samenwerking met Bidfood, een groothandel voor foodprofessionals. Sam Klopper legt uit: "Met de koppeling van Bidfood's supply chain aan onze technologie bieden we restaurateurs een krachtige oplossing. Zij worden direct bevoorraad met alle ingrediënten die ze nodig hebben om hun menu's te koken zonder extra investeringen. Het systeem stelt hen in staat eenvoudig in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden. "Volgens Klopper vereenvoudigt deze integratie het operationele proces voor restaurants, vermindert het voedselverspilling en vergroot het de winstgevendheid. "Deze samenwerking laat zien wat mogelijk is als technologie en een efficiënte supply chain samenkomen. We zijn enorm enthousiast over de positieve impact die dit zal hebben op de Nederlandse horecasector," voegt hij toe.
Voor meer informatie:
Clone
[email protected]
www.getclone.io