Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uniterra Sicilia Group / Arancia Loretta

Tacle citrus: pitloos en gemakkelijk te pellen

Deze dagen is de oogst van Tacle begonnen, een kruising tussen een clementine en een Tarocco bloedsinaasappel. Het vruchtvlees is pitloos en de dunne schil heeft roodachtige strepen, wat het fruit een aantrekkelijke uitstraling geeft.

Tacle citrus

"Tacle wordt geteeld in Oost-Sicilië, met name rond de Etna en in de vlakte van Catania, een gebied dat bekendstaat om zijn citrusteelt", vertelt Carmelo Frisenna van Uniterra Sicilia Group / Arancia Loretta. "Het is een vrij exclusief product dat we in binnen- en buitenland afzetten. Tacle heeft een eigen smaak en wordt in Noord- en Midden-Europa gewaardeerd door jongeren vanwege het ontbreken van pitten. Met een gewicht van 100 tot 200 gram is het de perfecte snack voor tijdens werk- of studiepauzes."

Carmelo Frisenna

"De oogstperiode is kort, slechts 60 tot 70 dagen", vervolgt de salesmanager van het bedrijf uit Paternò (Catania). "Juist deze beperkte beschikbaarheid maakt het een gewild product. Met onze eigen teelt en die van vertrouwde leveranciers kunnen we een product bieden aan kopers die een aanvulling op hun assortiment zoeken. Ook onze Miyagawa mandarijnen deden het dit jaar weer goed. Die oogst is een maand geleden afgerond. Toch ligt het zwaartepunt van onze teelt bij de sinaasappelen. De bloedsinaasappelen zijn beschikbaar vanaf eind december of begin januari, terwijl de gewone al enkele weken op de markt zijn. Alles hangt echter af van het weer en de temperatuurschommelingen die nodig zijn om de vruchten de juiste kleur te geven."

Sinaasappel

"Wat essentieel blijft voor een product als het onze", legt Frisenna uit, "is dat het volledig door de natuur wordt gevormd. Als de kleur, maat of het uiterlijk op een bepaalde manier niet de standaard bereikt, is dat een bewijs dat de vrucht niet geforceerd of behandeld is. Consumenten en inkopers moeten leren om kwaliteit te waarderen op basis van smaak, versheid en voedselveiligheid, en niet op uiterlijke perfectie. Gezond, lokaal geteeld fruit, al is het misschien iets kleiner en heeft het geen perfecte schil, heeft volgens ons veel meer waarde dan een sinaasappel die duizenden zeemijlen heeft afgelegd, met vervuilende uitstoot en waarvan we weinig weten over de teeltwijze, toegepaste gewasbeschermingsmiddelen of arbeidsomstandigheden."

Sinaasappelen met blad

"Wij voldoen aan alle Italiaanse wetgeving, die internationaal tot de strengste behoort. Voor een Europese consument zou de keuze simpel moeten zijn, denken wij."

Voor meer informatie:
Carmelo Frisenna (verkoopmanager)
Uniterra Sicilia Group / Arancia Loretta
Tel: +39 348 1329705
[email protected]
www.arancialoretta.com