Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Lanschot Kempen breidt landbouwgrondfonds uit met investeringen in Uruguay en Nieuw-Zeeland

Het Kempen SDG Farmland Fund van Van Lanschot Kempen Investment Management heeft twee nieuwe investeringen gedaan die bijdragen aan de rendements- en duurzaamheidsdoelstellingen van het fonds. Met de aankoop van een waterrijk en divers teeltbedrijf in Uruguay betreedt het fonds de Zuid-Amerikaanse markt. De toevoeging van een biologische appelboomgaard in Nieuw-Zeeland draagt verder bij aan de diversificatie van de portefeuille.

Het Kempen SDG Farmland Fund, met een beheerd vermogen van €457,4 mln, belegt wereldwijd in landbouwgrond en richt zich op het bevorderen van regeneratieve land- en tuinbouw. Dit omvat het verbeteren van de bodemgezondheid, het beschermen en verbeteren van de biodiversiteit en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Portfoliomanagers zijn, samen met de lokale partners, direct betrokken bij de realisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen van de overgenomen land- en tuinbouwbedrijven.

Nieuw-Zeeland
Of het nu gaat om kiwi's, kersen of uien, Nieuw-Zeeland staat alom bekend om zijn hoogwaardige land- en tuinbouwproducten, die vaak bestemd zijn voor de export naar alle delen van de wereld. Het fonds kreeg de kans om zijn investeringen in Oceanië verder uit te breiden met de biologische Gold Water Orchard, nadat teler John Bostock een deel van zijn areaal te koop aanbood om kapitaal aan te trekken.

Bostock is de grootste teler van biologische appels in Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn duurzame teeltmethoden en toewijding aan milieubeheer. Hij blijft verantwoordelijk voor het beheer van de appelboomgaard en de verkoop van de oogst, die Granny Smith, Braeburn, Fuji Lady in Red en Honeycrisp appelen omvat. Vooral deze laatste soort is erg gewild in de Verenigde Staten.

Gold Water Orchard, met een totale oppervlakte van 62 ha, wordt al volledig biologisch beheerd, met bijzondere aandacht voor waterefficiëntie. Er zijn plannen om binnenkort een inheems bosgebied toe te voegen om de natuurlijke flora en fauna beter te ondersteunen.

Uruguay
De aankoop van de meer dan 1.100 ha grote landbouwgrond van La Palma, in het ministerie van Rio Negro, stelt het fonds in staat om een duurzame strategie en regeneratieve landbouwpraktijken in Zuid-Amerika te implementeren. Dankzij een gunstig klimaat, zeer hoogwaardige grond en een overvloed aan water kunnen hier twee oogsten per jaar worden behaald. Dit wordt gedaan door een rotatie van sojabonen en maïs, afgewisseld met gras om de grond te laten rusten en regenereren. In samenwerking met de pachter en externe specialisten zal Van Lanschot Kempen hier verdere stappen ondernemen om hun regeneratieve duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Een van de opvallende kenmerken van La Palma is de aanwezigheid van een grote dam. Momenteel wordt slechts 20 procent van de capaciteit van de dam gebruikt, wat mogelijkheden biedt voor verdere commerciële mogelijkheden.

"We zien deze overname als een opwindende kans, niet in de laatste plaats omdat Uruguay een stabiel politiek en economisch klimaat heeft, met regelgeving die voldoet aan de hoge eisen van institutionele beleggers," aldus een woordvoerder van het fonds.

Voor meer informatie:
Loes Wingens
Van Lanschot Kempen Investment Management
Tel: +31 20 348 92 71
[email protected]
www.vanlanschotkempen.com

Publicatiedatum: