Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekse Krystalli peren tot mei beschikbaar

Er is momenteel een goede vraag naar Griekse peren volgens Dimitris Kinolis, eigenaar van het verpakkings- en exportbedrijf 2 epoxes met hoofdkantoor in Tirnavos. "De handelsstroom verloopt normaal en de consumptie is vrij goed. Dit komt doordat de grote meerderheid van de peren die momenteel worden verhandeld, niet worden behandeld om lang te worden bewaard. Daarom hebben ze sappig en vooral zacht vruchtvlees, waardoor wij, de handelaren, ze 'boterperen' noemen en ze erg populair zijn bij consumenten."

De voorraden van deze peren raken echter op en binnenkort zullen Griekse leveranciers overgaan op peren die geschikt zijn om lang te worden bewaard. "De voorraden van de Kosia-variëteit zijn al op en op dit moment gaan we over op peren die geschikt zijn voor lange bewaring. Er zijn al hoge verliezen bij fruit dat niet lang bewaard wordt in de koelkamers, waardoor verdere opslag niet gunstig is. Sommige peren die behandeld zijn voor lange bewaring zijn al op de markt en naarmate de dagen verstrijken, zullen deze peren het belangrijkste product worden. Weinig van hen zullen Santa Maria zijn en de meerderheid zal Krystalli zijn," zegt Kinolis.

De nieuwe situatie heeft voor- en nadelen. "We behandelen onze lang bewaarbare peren met SmartFresh om het vruchtvlees stevig te houden. Hierdoor kunnen we de verkoop van onze peren na Kerst verlengen. Vroeger, toen de Griekse verpakkers dergelijke producten niet gebruikten, waren ze gedwongen om daarna peren te gaan importeren. Nu kunnen we Griekse peren van hoge kwaliteit ook na Kerst aanbieden. Het verkooptempo daalt echter voor peren die geschikt zijn om lang te worden bewaard, omdat consumenten ze soms vijf dagen of langer uit de koelkast moeten bewaren voordat het fruit zacht genoeg wordt," aldus de Griekse exporteur.

"Ik denk dat door de stevige schil van de peren die geschikt zijn om lang te bewaren, het volume dat normaal gesproken in twee maanden wordt verkocht, nu drie maanden nodig heeft om te worden verkocht. Langere opslag verhoogt ook de kosten van dit fruit. Ik schat dat de EXW-prijzen met 10 tot 15 cent per kilo zullen stijgen. We proberen de prijzen echter zo laag mogelijk te houden, omdat er sterke concurrentie is van appelen, citrus en vooral van geïmporteerde bananen. De meeste peren die overblijven zijn Krystalli. Er zijn grote voorraden en we denken dat onze voorraden en die van de andere Griekse exporteurs het tot mei zullen uithouden," besluit Kinolis.

Voor meer informatie:
Dimitris Kinolis
2 epoxes
Tel: +30 24920 29003
Mobiel: +30 6909 948 952
[email protected]
https://2epoxes.gr/