Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
G's Fresh

"Vandaag een grote dag voor champignonafzet tot Kerst"

Volgens James Meers, commercieel directeur bij G's Fresh, is de champignonmarkt in het VK momenteel redelijk stabiel, hoewel wat traag. "Ik verwacht dat de vraag deze maandag een flinke stijging zal doormaken. Maandag wordt een grote dag, en dat zal zich gedurende de rest van de week voortzetten tot aan Kerst." Hij benadrukt dat de markt momenteel consistent is en de sector er goed voorstaat."De koude nachten vertragen de groei van de champignons een beetje, maar niet in grote mate. We maken ons wel zorgen over de kwaliteit van het stro van vorig jaar, dat door de zeer natte zomer niet op zijn best is. De compost voor volgend jaar zal daardoor niet optimaal zijn, maar daar kunnen we weinig aan veranderen."

Hoewel James verwacht dat er de laatste dagen voor Kerst een grote stijging zal zijn, zegt hij dat de eerste drie maanden van volgend jaar de echte piekmaanden zullen zijn. "Met name in januari beginnen mensen vaak met hun gezonde eetgewoonten, wat de verkoop zal doen stijgen. Ik denk dat we de piek van de flexitarische trend al hebben gezien, en de vraag is daar nu stabiel."Vorig jaar verbood de National Trust champignons van hun menu's vanwege milieubezwaren over het gebruik van veen in het groeiproces, maar volgens James heeft het verbod en de publiciteit eromheen geen invloed gehad op de verkoop. "De sector doet veel om het gebruik van veen te verminderen en uiteindelijk te vervangen, maar het is geen snel proces. We moeten oppassen dat we niet het ene probleem vervangen terwijl we een ander probleem creƫren. Er is ook de vraag hoe we dit moeten communiceren naar consumenten, waarvan de meesten het verband niet kennen en een prijsverhoging niet op prijs zouden stellen."

Tegenwoordig worden champignons verpakt in plastic of pulp trays, die in flow wrap zijn geseald, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de oude cellofaanverpakking. "Sommige retailers schakelen over op kartonnen trays. Hoewel dit vanuit milieuoogpunt een positieve stap is, brengt het uitdagingen met zich mee voor een product zoals champignons, die veel vocht bevatten, omdat dit kan leiden tot uitdroging. Net als bij het afstappen van veen, moet deze overgang zorgvuldig en in het juiste tempo plaatsvinden."

Voor meer informatie:
James Meers
G's Fresh
Tel: +44 7584 516511
[email protected]
www.gs-fresh.com