Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Venkelseizoen in volle gang

Tot 20 december oogst Bernardi, een teeltbedrijf in de Italiaanse regio Romagna, venkel op de eigen percelen. Daarna wordt de afzet voortgezet met product van telers uit andere delen van Italiƫ. "We zitten nu midden in het venkelseizoen", vertelt commercieel manager Christopher Bernardi. "Op dit moment is de kwaliteit erg hoog. Op onze percelen in Rimini kunnen we nog ongeveer vijf dagen venkel oogsten. Daarna hervatten we de oogst in het voorjaar, in maart."

Bernardi investeert flink in eigen teelt om de keten te verkorten. "We hebben venkel staan op een areaal van 50 hectare. De uitbreiding komt mede door de groeiende export. Losse venkel is het populairst, maar ook de verpakkingen van 2,5 kilo worden steeds meer gevraagd. Daarnaast is er een redelijke vraag naar trays met twee stuks."

Christopher Bernardi geeft het goede voorbeeld op het gebied van groenteconsumptie

Naast venkel is Bernardi volop bezig met de afzet van koolsoorten. "We hebben ruime beschikbaarheid van witte kool, savooiekool, bloemkool, broccoli en palmkool. Wat verpakkingen betreft, kunnen we alle formaten en soorten leveren, afhankelijk van de wensen van de klant."

2,5 kilo kartons

Voor 2025 staan er ook nieuwe ontwikkelingen op de planning. "Vanaf half april zullen we courgettes uit de kas beschikbaar hebben. Ook hierbij maakt eigen teelt een betere planning met klanten mogelijk. Aubergines staan eveneens op de planning. Beide producten zullen zero residu zijn."

Trays met 2 stuks

Wat de markt betreft, merkt Bernardi op dat ze na een goede zomer in de herfst zwaar werden getroffen door slechte weersomstandigheden, waardoor ze weinig product beschikbaar hadden. "Nu is het afwachten of er vanaf januari een verbetering komt."

Voor meer informatie:
Bernardi srl
Via San Martino
in Riparotta 5T
47922 Rimini (Italiƫ)
Tel: +39 (0)541 740436
[email protected]
www.ortofruttabernardi.it