Tholen - De productie bij Van Gelder groente & fruit heeft de afgelopen dagen overuren gedraaid. Gerrit van Gelder blikt tevreden terug op de vraag vanuit de horeca. "We hebben het weekend enorm veel geproduceerd en vannacht zijn er al heel wat orders weggegaan. De definitieve cijfers zie ik morgenochtend, maar ik ben nu al erg tevreden."
Het personeelstekort is voor veel horeca-ondernemers een grote uitdaging. "Enerzijds zie je dat restaurants selectiever zijn in hun openingsdagen en in toenemende mate ook hun zaak sluiten met de Kerst. Anderzijds zie je de vraag naar kant-en-klaar ook gigantisch plussen. Elke chef is op zoek naar gemak", vertelt Gerrit.
"Of het nou gaat om salades, gekookte stoofperen, maar ook verkopen we al een breed plantaardig assortiment. Ik roep het elke keer, maar Nederland gaat steeds meer plantaardig eten. Als je ziet hoeveel plantaardige producten er de afgelopen week ons pand hebben verlaten; dat had niemand tien jaar geleden kunnen voorspellen."
Voor Van Gelder is het reden om vol in te zetten op een uitbreiding van het plantaardige assortiment. Zo introduceert het komende maand op de Horecava een plantaardige rookworst, gemaakt van eigen deeg, groenten, peulvruchten en kruiden. Op de vraag of Gerrit zelf ook een plantaardig dinertje geniet op Eerste Kerstdag, antwoordt hij lachend: "Ik ben geen vegetariƫr en eet met de familie, maar ze kennen mijn wensen. Er mag best een stukje vlees bij als er ook maar veel groenten op het bord te vinden zijn."
De ondernemer kijkt terug op een goed jaar. "We maken een mooie plus en plukken nu echt de vruchten van de automatiseringsslag die we in het nieuwe pand hebben gemaakt. Vooralsnog hebben we een jaar zonder noemenswaardige problemen kunnen draaien en ook vannacht is het weer perfect verlopen waarbij alle klanten hun dag verse producten weer op tijd hebben ontvangen."
Het hele proces kan op veel belangstelling rekenen. Ook veel buitenlandse partijen komen kijken. Ik had persoonlijk gedacht dat de interesse voor ons Experience Center na de eerste jaren wel wat zou afnemen, maar het is onvoorstelbaar wat we komend jaar aan bezoeken en evenementen op de planning hebben staan om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met gezonde voeding van AGF-producten in de foodsector."
Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
Tel: 06 17 94 65 50
[email protected]
www.vangeldernederland.nl